Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Rodinu postihlo VEĽKÉ nešťastie: Chlapec (3) skončil pod kosačkou na trávu! Zranenie bolo vážne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÁDVEŘICE-RAKOVÁ – Vo východnej časti Českej republiky sa v obci Zádveřice odohrala priam desivá situácia. Chlapca mala na dvore zraniť kosačka na trávu. Na miesto nešťastia bola dokonca povolaná aj helikoptéra.

Koncom minulého týždňa v nedeľu prvého septembra podvečer bola do obce Zádveřice-Raková v Zlínskom kraji povolaná záchranka. Ako informuje TN.cz., na pozemku jednom z miestnych domov sa odohralo veľké nešťastie, keď kosačka na trávu prešla len trojročného chlapca. 

Povolaná aj helikoptéra

Na miesto incidentu bola ihneď privolaná záchranná služba. Pre závažné zranenie musela byť do vzduchu povolaná aj helikoptéra. Tá transportovala chlapca s poranenou nohou do nemocnice v Brne. 

"Vzhľadom na to, že išlo o vážny úraz dieťaťa, dispečerka zdravotníckeho operačného strediska požiadala o vzlet aj leteckú záchrannú službu. Po vyšetrení na mieste lekárka rozhodla okrem iného o podaní potrebných medikamentov, vrátane liekov od bolesti," uviedli záchranári.

Chlapec dostal lieky na bolesť, záchranári mu poskytli prvotné ošetrenia a napojili ho na infúziu. Najprv ho sanitka previezla do Krajskej nemocnice T. Baťu v Zlíne, kde už čakala pripravená helikoptéra. Nasledoval transport pacienta do Brna. 

Dieťa aktuálne nie je v ohrození života a je stále hospitalizované v Brne. "Malého pacienta sme prijali a vykonali jeden zákrok," upresnil pre iDNES.cz hovorca Fakultnej nemocnice v Brne Martin Drozd.

"Zisťujeme, či nemohlo dôjsť k trestnému činu z nedbalosti. Predsa len, zranilo sa malé dieťa. Sme však len na začiatku vyšetrovania," povedala hovorkyňa českej polície Monika Kozumplíková.
 

Viac o téme: NehodaKosačkaDieťaZáchrankaČRZlínHelikoptéraKrimiZádveřice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu