Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Začal sa školský rok! Riziko úrazov detí sa v tomto období zvyšuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Začiatok školského roka je čo do počtu úrazov detí rizikový. Vyplýva to z aktuálnej štatistiky poisťovne Allianz - Slovenská poisťovňa. Minulý rok evidovala poisťovňa 11.000 úrazov detí, pričom až 61 % týchto úrazov sa stalo chlapcom. Za tieto úrazy vyplatila poisťovňa rodičom alebo školským zariadeniam 2,8 milióna eur.

"Denne nám rodičia nahlásia v priemere 30 úrazov detí. Po nástupe do školy, v mesiacoch september a október, evidujeme v priemere 37 hlásení úrazov neplnoletých," uviedla hovorkyňa Lucia Strnad Muthová.

archívne video

Horskí záchranári zasahovali v Horných dierach: 40-ročný turista utrpel úraz nohy (Zdroj: Horská záchranná služba)

Doplnila, že drobné povrchové poranenia môžu vyjsť rodičov na niekoľko stoviek eur, kým vážne úrazy aj s trvalými následkami sa pohybujú v tisícoch až desaťtisícoch eur. Ako príklad uviedla pád dieťaťa z preliezky na školskom dvore, ktorý si vyžadoval ošetrenie a pobyt v nemocnici. Celkovo táto poistná udalosť stála 3450 eur. Za ošetrenie zlomenej ruky poisťovňa podľa hovorkyne vyplatila 2600 eur.

Strnad Muthová ocenila, že školy čoraz viac dbajú o ochranu detí a odškodnenie v prípade úrazov. Každoročne sa podľa nej mierne zvyšuje záujem o poistenie úrazu žiakov a zamestnancov školy. Žiaci môžu byť poistení skupinovou zmluvou na úrazové riziká, ako smrť úrazom, trvalé následky úrazu, denné odškodné počas doby nevyhnutného liečenia a hospitalizácia následkom úrazu.

Viac o téme: DetiŠkolský rokúrazyRizikoAllianz - Slovenská poisťovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu