Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Nepochopiteľná chyba v Česku: Lekárka oznámila rodine úmrtie pacienta! Po príchode do nemocnice ich čakal šok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRADUBICE - V pardubickej nemocnici došlo k vážnemu omylu, ktorý spôsobil šok a zdesenie príbuzných jedného z pacientov.

V sobotu ich z interného oddelenia informovali, že ich milovaný člen rodiny zomrel, a požiadali ich, aby si prišli vyzdvihnúť jeho osobné veci. Príbuzní, otrasení touto správou, sa vybrali do nemocnice. Keď však dorazili na miesto, čakalo ich obrovské prekvapenie – ich deväťdesiatdvaročný príbuzný bol stále na svojom lôžku, pokojne spal a žil, píše čt24.

archívne video

MUDr. Gabriela Kolátorová: Pacienti chodia neskoro, niekedy sa už nedá nič robiť! (Zdroj: Vlado Anjel)

Situáciu popísala nevesta pacienta, ktorá bola touto udalosťou hlboko otrasená. Povedala, že keď išla k lôžku, kde mal jej svokor údajne zomrieť, nemohla uveriť vlastným očiam. Vidieť ho tam, ako spokojne spí, bolo pre ňu absolútnym šokom, ktorý ťažko popísať. Celá situácia rodinou veľmi otriasla.

Hovorkyňa pardubickej nemocnice, Kateřina Semrádová, vysvetlila, že k omylu došlo v dôsledku toho, že slúžiaca lekárka omylom informovala inú rodinu o úmrtí pacienta. „Tento omyl nás veľmi mrzí a rodine sa za to úprimne ospravedlňujeme,“ uviedla.

Rodina teraz zvažuje, že na nemocnicu podá žalobu za psychickú ujmu, ktorú utrpela v dôsledku tejto chyby. Táto udalosť ukazuje, aké závažné dôsledky môžu mať chyby v zdravotníctve, najmä keď sa dotýkajú citlivých záležitostí, ako je úmrtie blízkej osoby.

Viac o téme: NemocnicaPacientPardubice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu