Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

V Rusku už získalo azyl viac ako 400 cudzincov zdieľajúcich ruské hodnoty: Z TÝCHTO krajín sa ich hlási najviac!

Vladimir Putin počas plenárneho zasadnutia na rusko-africkom summite v Petrohrade
Vladimir Putin počas plenárneho zasadnutia na rusko-africkom summite v Petrohrade (Zdroj: SITA/AP/Donat Sorokin/TASS Host Photo Agency Pool Photo)

MOSKVA – Viac ako 400 cudzincov z nepriateľských krajín, ktorí zdieľajú ruské duchovné a kultúrne hodnoty požiadali Ruskú federáciu o ochranu a azyl, informovalo tlačové stredisko ministerstva vnútra Ruska.

Podľa dostupných informácií a agentúry TASS Ministerstvo vnútra Ruskej federácie na pomoci cudzím štátnym príslušníkom aktívne pracuje. Väčšina žiadostí pochádza z krajín ako je Nemecko, Lotyššsko, Litva, Estónsko a Kanada.

Eštok na neformálnom zasadnutí Rady EÚ o pomoci Slovenska pre Ukrajinu (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Žiadatelia sa rozhodli, že zdieľajú ruské kultúrne a duchovné hodnoty a požiadali o ochranu na území Ruskej federácie. V roku 2023 o azyl požiadalo viac ako 110 nemeckých občanov a 84 občanov pobaltských štátov. Podľa štatistík tak počet žiadateľov o azyl rastie.

Program pre cudzincov, ktorí zdieľajú rovnaké hodnoty ako Ruská federácia spustil ruský prezident Vladimir Putin v polovici augusta. Ruský prezident tak umožnil cudzincom a osobám bez štátnej príslušnosti povolenie na dočasný pobyt a v nových podmienkach nie je ani nutnosť ovládať ruský jazyk, históriu a ani ruskú legislatívu.

Viac o téme: MoskvaVladimir PutinRuská federácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu