Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Arogancia najhrubšieho zrna: Sused autom zablokoval cestu sanitke, pacientke zatiaľ zlyhávalo srdce!

Sused zablokoval prístupovú cestu záchrannej zdravotnej služby, riešil tak susedské spory
Sused zablokoval prístupovú cestu záchrannej zdravotnej služby, riešil tak susedské spory (Zdroj: Facebook/Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje)

ZLÍN – S obrovskou dávkou arogancie sa stretla rýchla záchranná služba z českého Zlína. Záchranári, ktorí prišli pomôcť seniorke, ktorej zlyhávalo srdce zaparkovali na vedľajšej príjazdovej ceste. To však prekážalo susedovi, ktorý tvrdil, že sú na jeho pozemku a auto odmietol preparkovať.

Českí záchranári o tejto nepríjemnej situácii informovali prostredníctvom sociálnych sietí. Uviedli, že zatiaľ čo oni zachraňovali susedke život priamo v dome, sused im zablokoval cestu. Týmto spôsobom údajne riešil susedské spory.

Eštok na neformálnom zasadnutí Rady EÚ o pomoci Slovenska pre Ukrajinu (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

 „V momente, keď záchranári doslova bojovali o život seniorky vo vnútri domu, došlo k zablokovaniu sanitky majiteľom príjazdovej cesty. Vodič sanitky sa k pacientke nemohol dostať s nosidlami a muž trval na tom, že ide o jeho pozemok a záchranári tam nemajú čo robiť,“ uviedla Zdravotná záchranná služba Zlínskeho kraja.

 

NEBLOKUJTE NAŠE SANITKY! Nikdy nevíte, kdy nás budete potřebovat také vy! Naše posádka nedávno vyjížděla na Hvozdnou k...

Posted by Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje on Friday, August 23, 2024

Nezmyselnou hádkou muž spôsobil časový sklz v trvaní zhruba piatich minút, počas ktorého mohli byť záchranári s pacientkou už na ceste do nemocnice. Upozornili aj na Zákon o zdravotnej záchrannej službe, ktorý je v Českej republike v platnosti a hovorí o "oprávnení vstupu na cudzí pozemok za účelom poskytnutia prednemocničnej neodkladnej starostlivosti, pokiaľ sa na takomto mieste nachádza osoba, ktorá pomoc potrebuje". Zároveň dodali, že ich mrzí, že vôbec k takýmto situáciám dochádza a ľudia by mali pamätať, že nikto nevie, kedy bude podobnú pomoc potrebovať, upresnila hovorkyňa záchranárov Netopila Sluštíková.

Podľa priateľky suseda, ktorý blokoval cestu išlo zrejme o "hlúpy skrat" a jej priateľa nahnevalo, že susedia, ku ktorým záchranka išla neuvoľnili miesto pred svojím domom pre príchod sanitky, ale poslali ju na príjazdovú cestu k susedovi. Hoci Zdravotná záchranná služba Zlínskeho kraja políciu v tomto prípade nekontaktovala, po medializovaní prípadu sa prípadom už intenzívne zaoberajú. Podľa portálu Blesk.cz pacientka o niekoľko dní po incidente zomrela, no jej úmrtie nesúviselo s incidentom, ale s komplikáciou na pľúcach.

Viac o téme: SanitkaZáchranáriZlínBlokovanie cesty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu