Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Boj o život chlapca na prázdninách (7): Smrti unikol iba o vlások, pád pod dedkov traktor a rýchla letecká záchrana!

Prípad z ktorého mrazí, život iba 7-ročného chlapca visel na vlásku
Prípad z ktorého mrazí, život iba 7-ročného chlapca visel na vlásku (Zdroj: Facebook/Marek Dvořák)

PRAHA – Prázdniny u starých rodičov, na ktoré chlapec tak skoro nezabudne. Český letecký záchranár Marek Dvořák opísal na sociálnej sieti desivý príbeh, ktorý sa stal iba pred pár dňami. 7-ročný chlapec skončil pod kolesami traktora, keď pomáhal dedkovi. Stačila malá chvíľa a všetko by dopadlo inak.

Český letecký záchranár Marek Dvořák opísal na sociálnej sieti hrôzostrašný príbeh, pri ktorom chlapcov život visel doslova na vlásku. Príbeh začína nevinne, ba priam idylicky. Peťo, 7-ročný chlapec, šikovné a živé dieťa, trávil čas so starou mamou a starým otcom na vidieku. Pobyt si ako každý rok užíval, pretože v meste statok plný zvierat a práce okolo farmy nepozná. Posledný výlet s dedom ale mohol skončiť katastrofou.

Opoziční poslanci podali návrhy na odvolanie ministra Suska aj Šimkovičovej (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Na kosenie a sušenie trávy má starý otec menší traktor. Dobrodružstvo keď sa Peťko posadí hneď vedľa svojho dedka ale preruší vážna nehoda. Keď traktor vojde do diery, jemne poskočia a dedko si zrazu všimne, že Peťo zmizol. Ten leží pár metrov za traktorom, starý otec ihneď zastavuje a pýta sa chlapca v šoku, či je celý. Na bielom tričku ale jasne vidieť otlačok pripomínajúci vzor pneumatiky.

 

“Péťa” je šikovný živý dítě, bystrej chytrej kluk. Letošní léto se nejvíc těší k dědovi a babičce na prázdniny. Po nich...

Posted by Marek Dvořák on Sunday, August 11, 2024

Starý otec ihneď kontaktuje rýchlu zdravotnú službu, ktorá keď dorazí na miesto, na pomoc posiela vrtuľník. Ako ďalej popisuje letecký záchranár, v týchto prípadoch rozhodujú o živote a smrti doslova sekundy. Malého pacienta si prebrali od záchranky, a hoci bol Peťko v šoku, snažili sa ho ukľudniť, hladiť ho po tvári a podali mu lieky proti bolesti. Do siedmich minút s ním odlietajú na traumatológiu, kde ich už čakal rozsiahly tím lekárov.

Malý pacient mal prasknutú časť srdca a potreboval urgentnú operáciu detským kardiochirurgom. Príbeh ale našťastie končí tou najlepšou správou. Hoci operácia trvala niekoľko hodín a bola mimoriadne náročná, podľa leteckého záchranára strávi chlapec koniec prázdnin doma a v septembri môže pokračovať v školskej dochádzke. S komentármi sa na sociálnej sieti roztrhlo vrece a mnohí pripomínajú, že tento príbeh je apelom na všetkých rodičov a starých rodičov k väčšej obozretnosti, pretože stačí malá chvíľa a pekný letný prázdninový deň sa môže v sekunde zmeniť na tragédiu.

Viac o téme: NehodaLeteckí záchranáriČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu