Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

AKTUÁLNE Ukrajinci zostrelili obávané Su-25! VIDEO Pýcha ruského letectva zlyhala opäť po mesiaci

Ukrajinskej armáde sa podarilo v Donbase zostreliť ruskú stíhačku Su-25
Ukrajinskej armáde sa podarilo v Donbase zostreliť ruskú stíhačku Su-25 (Zdroj: X/NEXTA)

KRAMATORSK – Bojujúce strany vo vojne na Ukrajine informujú verejnosť aj o malých úspechoch v podobe zničených tankov alebo zostrelených bojových lietadiel nepriateľa. Ukrajinským silám sa v tomto ohľade podarilo zneškodniť pýchu ruského letectva.

V dlhotrvajúcej vojne na Ukrajine sa boje obmedzili len na niektoré regióny. Nič to však nemení na tom, že v očiach Kremľa "špeciálna vojenská operácia" trvá už viac ako dva roky. Čo do rozlohy je Ruská federácia najväčšou krajinou na svete, no Ukrajina s jej západnými spojencami dokáže agresorovi odolávať. Príkladom je aj nedávne zostrelenie ruského bojového lietadla. 

Priamy zásah

Na sociálnych sieťach sa objavilo viacero záberov, ktoré mala uverejniť ukrajinská armáda. Keď sa nepriateľ pokúšal zaútočiť na ukrajinské pozemné sily svojou Su-25, zaúradovala 28. samostatná mechanizovaná brigáda, ktorá stíhačku zostrelila prenosným protilietadlovým systémom MANPADS. Iné ruské lietadlo Su-25 Ukrajinci podľa svojho tvrdenia naposledy zostrelili 23. júla blízko mesta Pokrovsk v Doneckej oblasti. 

Útok sa mal podľa ukrajinskej armády odohrať v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Na ruskej platforme Telegram to uviedlo vojenské zoskupenie Chortycja. "Ďalšie ruské Su-25 zhorí v stepiach ukrajinského Donbasu. Naša armáda zostrelila v smere na Kramatorsk ruské lietadlo Su-25, ktoré sa pokúšalo strieľať na pozície jednotiek Obranných síl...Od dnešného dňa je v ruskom letectve o jedno (bojové) lietadlo menej. Jeho ruiny zdobia krajinu Donecka," píše sa v správe. 

Viac o téme: ZostrelenieDoneckDonbasSu-25Vojna na UkrajineKramtorsk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu