Sobota14. september 2024, meniny má Ľudomil, Radka, zajtra Jolana

TOMUTO ani neuveríte! Influencer na TikToku odštartoval celonárodnú krízu: Ľudia zjedli všetky uhorky

Keďže Islanďania robia recepty na šaláty podľa influencera Logana Moffitta, uhoriek je momentálne na ostrove nedostatok. Zobraziť galériu (2)
Keďže Islanďania robia recepty na šaláty podľa influencera Logana Moffitta, uhoriek je momentálne na ostrove nedostatok. (Zdroj: logansfewd/Instagram)

REYKJAVÍK - Ostrovnému štátu sa minuli uhorky. Môže za to influencer Logan Moffitt.

Hviezda TikToku, ktorú dnes sleduje takmer šesť miliónov ľudí, propaguje svoje uhorkové recepty. Islanďania to teraz pocítili. Pretože ostrov je čo sa týka uhoriek považovaný za sebestačný. "99 percent zeleniny pochádza z miestnych skleníkov," povedala Gudrun Adalsteinsdottirová pre "Spiegel".

archívne video

Najlepšia jahodová bublanina poteší celú rodinu: Takto bude zaručene nadýchaná! (Zdroj: Plní elánu)

Predaj uhoriek sa viac ako zdvojnásobil

Bežne úroda stačí pre približne 400 000 Islanďanov. Ale uhorkový trend „ktorý pozorujeme od 5. augusta“ teraz spôsobuje skutočnú krízu. Kristin Sveinsdottirová z Islandskej asociácie farmárov pre BBC potvrdila, že tržby sa odvtedy viac ako zdvojnásobili. „Je to prvýkrát, čo sme niečo také zažili,“ hovorí Sveinsdottirová, ktorá odhaduje ročnú produkciu na približne šesť miliónov uhoriek.

TOMUTO ani neuveríte! Influencer
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: logansfewd/Instagram)

„Uhorkový chlapec“ v posledných týždňoch zverejnil množstvo receptov, vrátane verzií so smotanovým syrom, avokádom alebo údeným lososom. Kanaďanove videá sú teraz videné desiatky miliónov krát.

Obzvlášť populárny je recept na šalát, ktorý používa sezamový olej a ryžový ocot. Dôsledkom je, že tieto dve zložky sú tiež na Islande nedostatkové . „Trend s uhorkovým šalátom zvýšil dopyt,“ vysvetlil Adalsteinsdottir a dodal, že nárast bol „drastický“.

Čo bude ďalej na Islande? Odborníci odhadujú, že kríza by mala byť prekonaná v priebehu týždňa. A dovtedy? „Dovážajme uhorky z Holandska,“ hovorí Adalsteinsdottirová. Potom to opäť bude fungovať s obľúbenou vetou Logana Moffitta: "Niekedy proste musíš zjesť celú uhorku!"

Viac o téme: UhorkyNedostatokIsland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu