Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Tajfún Šanšan zasiahol Japonsko: Po zosuve pôdy sú nezvestní štyria ľudia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Hidetaka Komukai/Kyodo News via AP)

TOKIO - Po zosuve pôdy v Japonsku spôsobenom silnými dažďami predchádzajúcimi tajfúnu Šanšan sa nezvestní štyria ľudia. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady. Tajfún sa dnes ráno miestneho času nachádzal okolo 80 kilometrov severovýchodne od juhojaponského ostrova Amami a sprevádzal ho vietor s nárazovou rýchlosťou až 250 kilometrov za hodinu. Aerolinky už kvôli nemu zrušili stovky letov, problémy môžu byť aj na železnici.

Zosuv pôdy podľa úradov mesta Gamagori v centrálnej časti krajiny zavalil dom, v ktorom žila päťčlenná rodina. Jedného človeka sa záchranárom podarilo objaviť, štyria však zostávajú nezvestní. Meteorológovia varovali obyvateľov Japonska, že prudké dažde a zosuvy môžu patriť k prejavom blížiaceho sa tajfúnu. "Je potrebné, aby sme boli maximálne ostražití," povedal podľa AFP novinárom jeden z činiteľov japonskej meteorologickej služby JMA.

Tajfún Šanšan zasiahol Japonsko:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Hidetaka Komukai/Kyodo News via AP)

Dve najväčšie japonské letecké spoločnosti zrušili každá vyše stovku vnútroštátnych a niekoľko medzinárodných letov plánovaných na dnešok a niekoľko ďalších dní. Japonské železničné spoločnosti, ktoré prevádzkujú rýchlovlaky šinkansen, upozornili cestujúci, že na mnohých miestach ostrovov Honšú a Kjúšú môžu byť od dnes do nedele prerušené spoje.

Viac o téme: DaždeJaponskoZosuv pôdy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu