Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

MIMORIADNE Poplach v Poľsku: Vzdušný priestor narušil neznámy objekt!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/General Staff of The Armed Forces of Ukraine)

VARŠAVA - V pondelok ráno došlo k narušeniu poľského vzdušného priestoru neidentifikovaným objektom, pravdepodobne bezpilotným lietadlom. Túto informáciu oznámilo Veliteľstvo operačných síl poľských ozbrojených síl. Objekt bol zaznamenaný v oblasti približne 25 kilometrov južne od mesta Hrubieszów, kde prebiehajú intenzívne pátracie operácie.

V ten istý deň Rusi vykonali ďalší masívny útok na Ukrajinu, zasiahnúc aj západné oblasti krajiny. Poľské a spojenecké stíhačky boli v súvislosti s touto situáciou okamžite pripravené na obranu, ako ráno informovalo Veliteľstvo operačných síl.

Jeden z objektov narušil poľský vzdušný priestor, pričom bol rádiolokačne potvrdený minimálne tromi rádiolokačnými stanicami. Veliteľ operačných síl, generál Maciej Klisz, uviedol, že objekt mal pod úplnou kontrolou a bol pripravený na jeho zostrelenie. "Bol som v kontakte s ministrom obrany Władysławom Kosiniakom-Kamyszom," dodal generál Klisz. Objekt prekročil hranicu približne o 6:43 hodine pri ukrajinskom meste Červonohrad, no po 25 kilometroch zmizol z radarov.

Pátracie operácie

Poľské ozbrojené sily zdôraznili, že nešlo o raketu, ale pravdepodobne o bezpilotný vzdušný prostriedok, ktorý sa momentálne nachádza na poľskom území. Pátracie operácie sú sústredené na oblasť v okolí obce Tyszowce, približne 25 kilometrov južne od Hrubieszowa. Do akcie je zapojených 75 vojakov, vrátane jednotiek Obrany teritoria (WOT) a vojenských vrtuľníkov. Pátranie stále pokračuje.

Viac o téme: RuskoPoľskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu