Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Čínska armáda bude na hraniciach s Mjanmarskom vykonávať cvičenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

PEKING - Čínska armáda v pondelok uviedla, že zorganizovala armádne jednotky a spoločné policajné hliadky v blízkosti hraníc s Mjanmarskom, kde sa stupňujú boje medzi vládnucou juntou a povstaleckými skupinami. Informuje o tom agentúra Reuters.

Intenzívne boje sa odohrávajú v pohraničnom Kačjinskom a Šanskom štáte v Mjanmarsku. V dôsledku delostreleckej paľby však utrpeli zranenia ľudia na čínskej strane hranice, kde došlo aj k poškodeniu majetku. Ohrozuje to aj projekty infraštruktúry v Číne.

archívne video

Čína kúpila licenciu na lietajúce auto Aircar (Zdroj: TASR/Jarolav Novák)

Cieľom najnovšej organizácie jednotiek je podľa čínskej armády otestovať schopnosť vojakov "rýchlo sa presúvať, blokovať a kontrolovať, spoločne zasahovať a udržiavať bezpečnosť a stabilitu v pohraničných oblastiach".

Jedna z jednotiek armády bude od 27. do 29. augusta vykonávať cvičenie s ostrou muníciou na určitých úsekoch na čínskej strane hranice s Mjanmarskom, vyplýva z vyhlásenia, ktoré citovala agentúra Reuters.

Konflikt v Mjanmarsku

Peking tvrdí, že konflikt v Mjanmarsku má negatívny vplyv na stabilitu a sociálny poriadok na čínsko-mjanmarskej hranici. Šéf čínskej diplomacie Wang I tiež nedávno povedal, že Čína pokračuje vo svojom záväzku nastoliť mier a stabilitu v Mjanmarsku.

Viac o téme: CvičenieHraniceArmádaČínaMjanmarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu