Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Netradičné majstrovstvá sveta majú víťaza: V hre na neviditeľnú gitaru vyhral Kanaďan

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OULU - V piatok neskoro večer sa stal majstrom sveta v hre na neviditeľnú gitaru Zachary Knowles (Ichabod Fame) z Kanady. Informuje agentúra AP.

Kanaďan v piatkovom finále porazil Nanami Naguruovú (Seven Seas) z Japonska (majsterku sveta z roku 2023) a Kirilla Blumenkrantsa (Guitarantula) z Francúzska (majster sveta z roku 2022). Japonka túto súťaž vyhrala už trikrát.

archívne video

Majstrovstvá Slovenska v kanoistike: Denis Myšák víťazom K1 na 200 m (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

V poradí 27. ročník Majstrovstiev sveta v hre na neviditeľnú gitaru (Air Guitar World Championships) sa začal v stredu vo fínskom meste Oulu v blízkosti polárneho kruhu, 540 kilometrov severne od Helsínk. Súťažiacich porota hodnotila za "umelecký prednes" dvoch skladieb v dvoch samostatných kolách, každé trvalo 60 sekúnd. Výber skladby alebo štýl hry si volí každý "hráč", povolené sú tiež vlastné rekvizity a kostýmy. Sprievodná kapela a skutočné nástroje sú zakázané.

Porota udeľuje body na stupnici od 4,0 do 6,0 podľa "originality, schopnosti uchvátiť sa hudbou, javiskového vystúpenia, techniky hry a umeleckého pôsobenia". Jej členmi často bývajú známi gitaristi. Vyhráva súťažiaci s najvyšším celkovým skóre, pričom vôbec nemusí vedieť hrať na skutočnej gitare.

Viac o téme: VíťazGitaraMajstrovstvá svetaHra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu