Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Izrael tvrdí, že za deň zabil desiatky ozbrojencov a zasiahol vyše 30 cieľov v Gaze

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ohad Zwigenberg)

TEL AVIV - Izraelská armáda uviedla, že za uplynulý deň zabila desiatky ozbrojencov a zasiahla vyše 30 cieľov v Pásme Gazy. Ráno tiež na juhu Libanonu zasiahla ozbrojencov Hizballáhu, ktorí chystali raketový útok na Izrael. Napísal to server The Times of Israel.

Medzi cieľmi izraelského letectva bolo stanovište teroristickej organizácie Hamas, sklady zbraní i odpaľovacie zariadenia v Chán Júnise na juhu Gazy. V tejto oblasti a tiež na predmestí Dajr Balahu v strednej časti úzkeho pobrežného pásma vojaci podľa armády zabili desiatky ozbrojencov. Ďalšie desiatky ich potom zomreli v bojoch v Rafáhu úplne na juhu Gazy. Podobné informácie nie je možné priamo overiť z nezávislých zdrojov.

archívne video

Izraelská armáda objavila tunely, v ktorých Hamas zadržiaval rukojemníkov (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Pri útoku na ozbrojencov šiitského radikálneho hnutia Hizballáh izraelská armáda využila dron. Koľko si úder vyžiadal obetí, zatiaľ nie je podľa vojakov jasné. Z juhu Libanonu ráno smerovalo niekoľko rakiet na izraelskú vojenskú základňu pri obci Meron. Žiadne zranenia nespôsobili.

Izrael a Hizballáh, ktorý je podporovaný Iránom, sa od vypuknutia vojny Izraela a Hamasu v Gaze opakovane ostreľujú a panuje obava zo širšieho regionálneho konfliktu.

Viac o téme: IzraelLibanonGazaPalestínčania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu