Štvrtok12. september 2024, meniny má Mária, Mia, zajtra Ctibor, Tobiáš, Tobias

Pri útoku zločineckého gangu v Pakistane zahynulo 11 policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Asim Tanveer)

ISLAMABÁD - Najmenej 11 policajtov zahynulo a ďalších sedem utrpelo zranenia vo štvrtok v pakistanskej provincii Pandžáb pri útoku zločineckého gangu, ktorý na policajný konvoj zaútočil granátometmi a strelnými zbraňami, uviedla tamojšia polícia. Informuje o tom agentúra AP a AFP.

K útoku došlo v okrese Rahím Jár Chán počas toho, ako policajti prechádzali opustenou oblasťou v rámci hliadky zameranej na zlodejov, ktorí v tejto oblasti pôsobia, oznámila vo vyhlásení polícia. "Banditi zaútočili na vozidlá raketometmi po tom, ako sa jedno z vozidiel v konvoji pokazilo," uviedol úrad generálneho inšpektora v Panžábe, píše AFP. Organizované zločinecké skupiny pôsobia v pohraničných oblastiach pri riekach v provinciách Pandžáb a Sindh už celé desaťročia. Skrývajú sa vo vidieckych, zalesnených oblastiach.

Často zarábajú na únosoch za výkupné. Začiatkom 90. rokov armáda proti nim začala rozsiahlu operáciu v provincii Sindh. Avšak po tom, ako nasledujúce vlády nedokázali v provincii udržať zákona poriadok, sa zločinecké skupiny začali znova objavovať. Pakistanský prezident Ásif Alí Zardárí, premiér Šábház Šaríf a minister vnútra Mohsín Naqví vo svojich vyhláseniach odsúdili útok a zabitých policajtov označili za mučeníkov. Premiér nariadil "okamžité a účinné opatrenia" proti útočníkom. Podľa AP ide o jeden z najsmrtiacejších útokov na políciu za posledné roky. Takýto vysoký počet obetí z prostredia polície, v dôsledku útoku militantov, označila americká tlačová agentúra za zriedkavý.

Viac o téme: útok Pakistán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu