Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Ozbrojenci v Pakistane zabili 23 ľudí, ktorých predtým donútili opustiť vozidlá

Ľudia sa pozerajú na zhorené autá, ktoré podpálili ozbrojenci po tom, čo zabili cestujúcich, na diaľnici v štvrti Musacheľ. Zobraziť galériu (3)
Ľudia sa pozerajú na zhorené autá, ktoré podpálili ozbrojenci po tom, čo zabili cestujúcich, na diaľnici v štvrti Musacheľ. (Zdroj: TASR/AP/Rahmat Khan)

KVÉTA - Ozbrojenci v pakistanskom Balúčine zastrelili najmenej 23 ľudí, ktorých predtým identifikovali a prinútili opustiť autobusy a osobné či nákladné automobily. Ide o jeden z najkrvavejších útokov v tejto nepokojnej pakistanskej provincii, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu a oficiálnych činiteľov.

Útok sa odohral v noci na dnes v okrese Kusakhail. Ozbrojenci zapálili najmenej desať vozidiel, kým z miesta činu ušli. K násiliu sa zatiaľ nikto neprihlásil, ale separatisti v Balúčine často zabíjajú robotníkov a ďalších migrantov z východopakistanskej provincie Pandžáb, aby ich donútili juhopakistanský Balúčistan opustiť. Pandžábci sú v Pakistane najpočetnejším etnikom.

archívne video

Teroristi v Pakistane odpálili autobus: Zomrelo 11 študentiek!

Tento rok v máji zastrelili ozbrojenci v Balúčine siedmich mužov z provincie Pandžáb, ktorí všetci pracovali ako holiči. O mesiac skôr sa separatistická Balúčistánska oslobodzovacia armáda prihlásila na zabitie deviatich stavebných robotníkov z Pandžábu, ktorých uniesli z autobusu. Balúčistýn je dlhé roky dejiskom povstaleckého boja separatistických skupín, ktoré požadujú nezávislosť od vlády v Islamabade. V provincii sú tiež aktívni islamskí ozbrojenci.

Ľudia sa pozerajú na zhorené autá, ktoré podpálili ozbrojenci po tom, čo zabili cestujúcich, na diaľnici v štvrti Musacheľ.
Zobraziť galériu (3)
Ľudia sa pozerajú na zhorené autá, ktoré podpálili ozbrojenci po tom, čo zabili cestujúcich, na diaľnici v štvrti Musacheľ.  (Zdroj: TASR/AP/Rahmat Khan)

Viac o téme: ObeteOzbrojenciútok PakistanNásilie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu