Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Chlapec z Česka bojuje o život: Vo Švajčiarsku vyliezol na vagón, zasiahol ho eletrický prúd

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

BERN - Štrnásťročného českého turistu vo Švajčiarsku vážne zranil elektrický prúd po tom, čo chlapec vyliezol na strechu vagóna rozbiehajúceho sa vlaku. Podľa informácií agentúry Keystone - ATS z dnešného dopoludnia je chlapec vo vážnom stave a bojuje v nemocnici v Zürichu o život. Incident sa stal v stredu ráno v meste La Punt v kantóne Graubünden na Rhétskej dráhe. Udalosť vyšetruje polícia a prokuratúra.

archívne video

Minister dopravy Jozef Ráž a šéf ŽSR Alexander Sako o tragédii pri Nových Zámkoch (Zdroj: Facebook/Ministerstvo dopravy SR)

Chlapec na stanicu vyliezol na strechu rozbiehajúcej sa osobnej súpravy v stredu po 07: 00. Krátko potom ho z troleja zasiahol elektrický výboj s napätím 11.000 voltov, čo ho z vagóna zrazilo. Posádka osobného vlaku nešťastie nezaregistrovala. Polícia oznámila, že ťažko zraneného Čecha ležiaceho pri koľajniciach si všimla až o hodinu rušňovodiča nákladného vlaku, ktorá na mieste zastavila, poskytla chlapcovi prvú pomoc a zavolala záchranárov.

O Čecha, ktorého kantonálna polícia označila za turistu, sa potom postarali záchranári, ktorí ho vrtuľníkom dopravili na univerzitnú kliniku v Zürichu. Pôvodne sa niektoré švajčiarske médiá vrátane denníka Tribune de Genève (TDG) domnievali, že zraneným je migrant, ktorý sa z Talianska snažil dostať do Švajčiarska. O českej identite chlapca informovala polícia, ktorá incident vyšetruje spolu s drážnou inšpekciou a prokuratúrou pre mladistvých, uviedla verejnoprávna televízna a rozhlasová spoločnosť RSI.

Viac o téme: ŠvajčiarskoTuristaVagónElektrický prúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu