Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Dráma v Alpách! Turisti si chceli urobiť piknik v lese, zaútočil na nich roj ôs

(Zdroj: Getty Images)

ZILLERTAL – 66-ročná turistka na svoj posledný výlet tak skoro nezabudne. Uprostred rakúskych Álp na ňu zaútočil celý roj ôs. Po takmer 15 uštipnutiach utrpela anafylaktický šok a museli ju letecky previezť do neďalekej nemocnice.

Incident sa stal v údolí Zillertal, pri obci Mayrhofen. Túra starších manželov z Bavorska sa náhle zmenila na drámu. Uprostred lesa, kde si chceli oddýchnuť, sadnúť na neďaleký kameň a niečo zjesť, na nich zaútočil celý roj ôs. Situácia sa mala zdramatizovať najmä z dôvodu, že 66-ročná turistka trpela alergiou na bodnutie hmyzom, uviedol nemecký denník Bild.

Minister spravodlivosti Susko reaguje na dôvody, pre ktoré ho chce opozícia odvolať (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Žena bola na túto situáciu ale našťastie pripravená a pichla si injekciu adrenalínu, ktorú nosí vždy pri sebe. Napriek tomu bol anafylaktický šok natoľko silný, že jej hrozilo zlyhanie obehového systému a orgánov. Manžel preto zavolal rýchlu zdravotnú službu, ktorá im na pomoc poslala vrtuľník horskej záchrannej služby.

Horská služba poskytla žene prvú pomoc, zniesla ju na špeciálnych nosidlách do údolia a následne si pacientku prebral vrtuľník, ktorý ju previezol do najbližšej nemocnice. Žene tak jej duchaprítomnosť a pripravenosť spolu s rýchlym zásahom záchrannej služby zachránila život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu