Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Tragický koniec dovolenky pre 47-ročného muža: Na pláži na juhu Talianska ho napadli osy, lekári mu už nedokázali pomôcť!

(Zdroj: Getty Images)

CROTONE – Dovolenka 47-ročného muža z Ukrajiny sa skončila žiaľ tragicky. Pri návšteve svojich príbuzných na juhu Talianska v meste Crotone ho napadol roj ôs.

Kuriózny na mužovom úmrtí je fakt, že nezomrel na uštipnutie, na ktoré bol alergický, ale zrejme zo strachu skolaboval a následne zomrel. Na tele muža lekári nenašli ani jedno bodnutie. Podľa dostupných informácií mal vystrašený muž pred nepríjemným hmyzom utekať a útočisko sa snažil nájsť vo vode, informovali talianske médiá.

archívne video

Prezident Peter Pellegrini navštívil Ministerstvo obrany SR a stretol sa s ministrom obrany Robertom Kaliňákom (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Pôvodne sa zdravotný personál domnieval, že muž zomrel na anafylaktický šok, pretože bol na uštipnutie týmto hmyzom alergický. A hoci sa zdravotnícky personál pokúšal muža resuscitovať, všetky pokusy boli márne. Neskôr ale pitva ukázala, že muž zomrel na náhlu zástavu srdca zrejme zo strachu, že ho osa uštipne.

Starosta mesta Crotone po mužovej smrti navrhol pláž Magna Grecia uzavrieť z dôvodu premnoženia ôs a následnej odbornej likvidácii. Ukázalo sa, že hniezdo mal hmyz nielen v kríkoch, ale aj v otvoroch priamo v piesku. Hoci sa starosta pokúsi o likvidáciu väčšiny hniezd, zdá sa, že zneškodniť všetky sa im zrejme nepodarí. 

Viac o téme: AlergiaTalianskoAnafylaktický šokCrotoneRoj ôs
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu