Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Záhadná explózia v Tel Avive: Polícia hovorí o pokuse o teroristický útok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Israel Police)

TEL AVIV - Jedna osoba prišla o život a ďalšia utrpela zranenia v nedeľu večer pri výbuchu v Tel Avive. Polícia v pondelok oznámila, že incident vyšetruje ako pokus o teroristický útok.

Výbušné zariadenie, ktoré bolo umiestnené v batohu jedného muža, explodovalo v nedeľu večer v južnej časti Tel Avivu. O život prišiel údajný atentátnik a zranenia utrpela osoba na elektrickej kolobežke.Izraelský prezident Jicchak Hercog počas stretnutia s americkým ministrom zahraničných vecí Antonym Blinkenom povedal, že v Tel Avive zabránili vážnemu teroristickému útoku.

Okolnosti výbuchu neboli bezprostredne známe. Hovorca polície pre rozhlasovú stanicu izraelskej armády uviedol, že na "99 percent" išlo o pokus o útok. Dodal, že ak by výbuch nastal o niekoľko metrov ďalej, spôsobil by katastrofu.

Ozbrojené krídlo Hamasu sa prihlásilo k nedeľňajšiemu útoku v Tel Avive

Ozbrojené krídlo palestínskeho militantného hnutia Hamas sa prihlásilo k zodpovednosti za nedeľňajší útok v Tel Avive, pri ktorom prišiel o život údajný atentátnik.Brigády Izzadína al-Kassáma uviedli, že túto operáciu uskutočnili s ozbrojeným krídlom organizácie Palestínsky islamský džihád.

V južnej časti Tel Avivu v nedeľu večer explodovalo výbušné zariadenie, ktoré bolo umiestnené v batohu jedného muža. O život prišiel údajný atentátnik a zranenia utrpela osoba na elektrickej kolobežke. Polícia v pondelok oznámila, že incident vyšetruje ako pokus o teroristický útok.Izraelský prezident Jicchak Hercog počas stretnutia s americkým ministrom zahraničných vecí Antonym Blinkenom povedal, že v Tel Avive zabránili vážnemu teroristickému útoku.
 

 

Viac o téme: úmrtiePolícia Tel AvivVýbuchTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu