Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

MIMORIADNY ONLINE Ďalšie civilné obete konfliktu! Ukrajina a Rusko hlásia mŕtvych a zranených po nepriateľskom ostreľovaní

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Russian Defense Ministry Press Service photo)

KYJEV/MOSKVA - Ukrajinské letectvo v nedeľu oznámilo, že pri svojom útoku poškodilo už druhý most cez rieku Sejm v ruskej Kurskej oblasti ležiacej v blízkosti hranice s Ukrajinou. Situáciu na Ukrajine sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny

VIDEO Toto je skutočná a bojová jednotka 72 OMBR

Toto je skutočná a bojová jednotka 72 OMBR (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

20:50 Ruské útoky na Doneckú oblasť zabili 4 osoby, ďalšie 4 utrpeli zranenia. Ruské jednotky zaútočili dnes na rôzne osady v Doneckej oblasti, pričom zabili štyroch ľudí a ďalších štyroch zranili, informovala prokuratúra Doneckej oblasti.

19:52 Nemecké ministerstvo zahraničných vecí vyvracia tvrdenia, že Berlín neposkytne Kyjevu v budúcom roku pomoc. Nemecké ministerstvo zahraničných vecí vyvrátilo tvrdenia, že Berlín v budúcom roku neposkytne Kyjevu pomoc, informovali médiá Suspilne.

19:50 Ukrajina po trojtýždňovej prestávke obnoví plánované výpadky elektriny, tvrdí prevádzkovateľ štátnej siete. Dôvodom výpadkov, ktoré sa obnovia 19. augusta, je zvýšená spotreba elektriny v horúcom počasí, uviedla spoločnosť Ukrenergo na svojom kanáli Telegram.

17:58 Najmenej jeden človek zahynul a ďalší utrpel zranenia pri ruskom bombardovaní mesta Bilopillja v Sumskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Ďalší ľudia môžu byť pod troskami, uviedla oblastná správa, ktorej vyjadrenia citujú ukrajinské médiá. Ruskom dosadený starosta okupovaného Donecka tvrdí, že dvaja ľudia prišli o život pri ostreľovaní mesta ukrajinskou armádou.

17:28 Rusko stiahlo z Ukrajiny niekoľko brigád na obranu Kurskej oblasti: až 5 000 vojakov. V publikácii sa tiež uvádza, že Putin potrebuje viac ako 20 000 vojakov na vytlačenie AFU z Kurskej oblasti.

17:27 Na stále horiaci ropný sklad v ruskej Rostovskej oblasti zaútočila ukrajinská obranná rozviedka pomocou ukrajinských dronov. V oblasti zariadenia došlo k najmenej trom výbuchom, po ktorých nasledovalo vznietenie palivových nádrží.

16:20 Rusko v nedeľu poprelo správu amerického denníka The Washington Post (WP), ktorý tvrdil, že ukrajinská ofenzíva v Kurskej oblasti zmarila nepriame rokovania medzi Moskvou a Kyjevom o zastavení vzájomných útokov na energetické zariadenia. Takéto rozhovory podľa Ruska vôbec neprebehli. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

15:40 Protivojnoví Rusi usporiadali v Južnej Kórei zhromaždenie: vyšli s transparentmi „Kursk je Ukrajina“. Rusi, ktorí opustili krajinu, tiež hovorili, že AFU môže dosiahnuť Moskvu. Ruskí propagandisti sa okamžite zmocnili videa a začali všemožne očierňovať bývalých občanov.

14:15 Bielorusko presunulo tretinu svojej armády k ukrajinským hraniciam, čo bolo podľa Lukašenka nedorozumenie. Lukašenko uviedol, že sa mu neskôr podarilo hovoriť s ukrajinskými predstaviteľmi prostredníctvom špeciálnych kanálov a situácia sa vyriešila diplomatickou cestou.

13:32 Ruské sily prevzali kontrolu nad dedinou Svyrydonivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Podľa agentúry TASS to dnes uviedlo ruské ministerstvo obrany. Tvrdenia zatiaľ nebolo možné nezávisle overiť, upozorňuje agentúra Reuters.

12:42 Ukrajinskí výsadkári ukazujú video zo zálohy na nepriateľa v oblasti Kursk

12:13 Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko v nedeľu uviedol, že Ukrajina rozmiestnila viac než 120.000 vojakov na hraniciach s Bieloruskom a Minsk podľa neho v reakcii na to vyslal vojenské formácie pozdĺž celý spoločných hraníc, citovala ruská agentúra RIA Novosti.

11:37 Severná Kórea v nedeľu odsúdila prienik ukrajinskej armády na územie Ruska ako "neodpustiteľný akt agresie a teroru" podporovaný Washingtonom a Západom. Pchjongjang dodal, že bude vždy stáť po boku Ruska, keď sa bude snažiť chrániť svoju suverenitu. Podľa agentúry Reuters o tom v nedeľu informovali štátne médiá KĽDR.

11:29 Lukašenko: Kyjev sa môže pokúsiť vyprovokovať Moskvu, aby použila jadrové zbrane.

10:14 Rusko môže prejsť do protiútoku pri Kursku až koncom októbra.

9:58 Ukrajinské letectvo v nedeľu oznámilo, že pri svojom útoku poškodilo už druhý most cez rieku Sejm v ruskej Kurskej oblasti ležiacej v blízkosti hranice s Ukrajinou.Ako vo svojej správe objasnila agentúra Reuters, z ukrajinskej strany ide zrejme o pokus zničiť trasy, po ktorých ruská armáda prepravuje do oblasti bojov posily alebo materiálne zabezpečenie pre svoje jednotky.

8:11 Toto sú indikatívne odhady bojových strát Ruska k 18. augustu, podľa Ozbrojených síl Ukrajiny.

7:52 Dron zasiahol ropný sklad v ruskej Rostovskej oblasti.

7:13 Ruská protivzdušná obrana zničila v noci na nedeľu nad troma pohraničnými oblasťami päť bezpilotných lietadiel vypustených ukrajinskými silami. Podľa agentúry Reuters o tom na platforme Telegram informovalo v ruské ministerstvo obrany.Rezort uviedol, že dva drony boli zostrelené nad Belgorodskou oblasťou, jeden nad Kurskou a dva nad Rostovskou oblasťou.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu