Streda11. september 2024, meniny má Bystrík, zajtra Mária, Mia

Pre podozrenie zo sabotáže uzavreli kasárne v Kolíne nad Rýnom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOLÍN NAD RÝNOM - Kasárne nemeckej armády (Bundeswehr) v štvrti Wahn v nemeckom meste Kolín nad Rýnom boli v stredu uzavreté. Pravdepodobným dôvodom je podozrenie zo sabotáže, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na informácie týždenníka Spiegel.

Možnú sabotáž vyšetrujú polícia, vojenská polícia a kontrarozviedka Bundeswehru. Podozrenie zo sabotáže vyvolala diera objavená v oplotení kasární. Podľa informácií Spiegla sa preverovala možnosť kontaminovania pitnej vody, ktorá sa zatiaľ nepotvrdila. Preventívne boli odobraté aj vzorky vody.

archívne video

Muž pobodal v nemeckom Mannheime viacero ľudí (Zdroj: X / @DerWiderstand8)

Vojaci a civilisti na základni boli prostredníctvom interných komunikačných prostriedkov vyzvaní, aby za žiadnych okolností nepoužívali pitnú vodu. Do areálu základne nemohli vstúpiť ďalší vojaci.

Už v stredu večer sa v internej komunikácii objavila správa, že pri plote kasární bola videná podozrivá osoba, ktorá po odhalení utiekla.

V kasárňach v štvrti Kolín-Wahn sídli niekoľko veliteľských orgánov, ako aj vojenské a civilné pracoviská Bundeswehru a úrad, ktorý má na starosti prepravu vojakov, materiálu a politických a parlamentných predstaviteľov. Kasárne priamo susedia s letiskom Kolín/Bonn. Podľa Spieglu tam celkovo pôsobí 4 300 vojakov a 1 200 civilných zamestnancov.

Viac o téme: KasárneSabotážNemeckoKolín nad Rýnom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu