Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Incident v nemeckých kasárňach už polícia vyšetruje ako nepovolené vniknutie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOLÍN NAD RÝNOM - Ako nepovolené vniknutie vyšetruje polícia incident na leteckej základni v Kolíne nad Rýnom na západe Nemecka, pri ktorom hovorila o počiatočnom podozrení zo sabotáže. Vyplýva to zo stredajšieho oznámenia polície v Kolíne nad Rýnom.

Polícia začala vyšetrovanie v kasárňach na základni v kolínskej štvrti Wahn po tom, čo v ich areáli v stredu spozorovali pohyb "neoprávnenej osoby", po ktorej začali vojenskí predstavitelia neúspešne pátrať. Počiatočné informácie naznačovali, že neidentifikovaná osoba mohla kontaminovať v kasárňach pitnú vodu. Prvotné podozrenie zo sabotáže sa však ukázalo ako neopodstatnené.Hovorca nemeckých vzdušných síl predtým potvrdil, že v plote okolo kasární objavili dieru. Do vyšetrovania incidentu sa podľa DPA zapojili vojenská polícia, vojenská kontrarozviedka a ďalšie úrady.

V kasárňach vo štvrti Wahn sídli niekoľko veliteľských orgánov, ako aj vojenské a civilné pracoviská nemeckej armády (Bundeswehr) a úrad, ktorý má na starosti prepravu vojakov, materiálu a politických a parlamentných predstaviteľov. Kasárne priamo susedia s letiskom Kolín nad Rýnom/Bonn. Podľa týždenníka Spiegel tam pôsobí celkovo 4300 vojakov a 1200 civilných zamestnancov.

Viac o téme: KasárnePolícia VniknutieNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu