Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Vyšetrovanie v spojitosti s plánmi na útoky počas koncertov v Rakúsku pokračuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Vyšetrovanie v spojitosti s odhalenými plánmi na teroristické útoky na koncertoch americkej speváčky Taylor Swiftovej vo Viedni sa naďalej uskutočňuje vo vysokom nasadení, uviedol v pondelok rakúsky minister vnútra Gerhard Karner. Informuje o tom správa z agentúry APA.

Úrady v súčasnosti podľa ministra analyzujú zariadenia obsahujúce dáta ako mobilné telefóny či kontakty. Podrobnosti však z dôvodu pokračujúceho vyšetrovania Karner neposkytol. Hlavný 19-ročný podozrivý a ďalší muž vo veku 17 rokov sú v preventívnej väzbe. V sobotu zadržali aj 18-ročného muža, ktorý pochádza z okolia hlavného podozrivého, pripomína APA.

archívne video

Zábery z útoku v koncertnej sále v Moskve, ktoré ISIS zverejnil prostredníctvom svojej mediálnej siete (Zdroj: X/@OvertonLive)

Hlavný podozrivý podľa vyšetrovateľov prisahal vernosť teroristickej organizácii Islamský štát (IS) a minulý týždeň sa k plánovaniu útoku priznal. Jeho právnička však v nedeľu vážnosť plánu na útok spochybnila s tvrdením, že jej klient sa len "hral s nápadmi".

Swiftová mala mať vo štvrtok, v piatok aj v sobotu koncerty na viedenskom Štadióne Ernsta Happela v rámci turné Eras Tour. Tie však boli zrušené. "V záujme bezpečnosti všetkých nemáme inú možnosť, ako zrušiť tieto tri plánované koncerty," informovala v stredu večer organizačná spoločnosť Barracuda Music.

Viac o téme: VyšetrovanieRakúskoTaylor SwiftKoncert
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu