Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Nočná mora pre dovolenkárov: Česká cestovka skrachovala, v zahraničí uviazli desiatky turistov

(Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Česká cestovná kancelária Fly Dovolená skrachovala. V piatok to potvrdila výkonná riaditeľka Asociace českých cestovných kancelári a agentúr Kateřina Chaloupková. Aktuálne sa s CK v zahraničí nachádza 200 klientov, pričom všetci sú v Turecku. Ďalších zhruba 1 100 ľudí má zájazd síce kúpený, ale na dovolenku už neodletia.

archívne video

Dovolenkárov v Chorvátsku vo večerných hodinách vystrašil požiar. (Zdroj: Tip čitateľa )

Podľa podpredsedu Asociácie Jana Papeža sa teraz ľudia, ktorý uviezli v zahraničí, majú obrátiť na poisťovne. "Zájazdy sú našťastie poistené. Je možné, že hotelieri budú od klientov žiadať, aby za svoj pobyt zaplatili, ale všetko je potrebné riešiť cez poisťovňu, aby ľudia neplatili zbytočne," uviedol Papež pre tn.cz.

Podľa informácií z webovej stránky ponúkala spoločnosť Fly Dovolená dovolenky do Egypta, Turecka, Maroka, Spojených arabských emirátov, Portugalska, Južnej Afriky, na Cyprus či na Srí Lanku. Jej generálnym riaditeľom je Ján Fignár. Spoločnosť bola založená v roku 2019.

V júni tohto roka vyhlásila úpadok aj nemecká cestovná kancelária FTI Touristik GmbH. Postupne rušila svoje zájazdy a v čase vyhlásenia úpadku s ňou boli v zahraničí stovky turistov.

Viac o téme: CestovkaKrachFly Dovolená
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu