Utorok10. september 2024, meniny má Oleg, zajtra Bystrík

Dovolenku v Chorvátsku zničil podvodník: Vymyslené ubytovanie pripravilo muža o tisíc eur!

(Zdroj: Getty Images)

ZÁHREB – Muž z Českej republiky zrejme na tohtoročnú dovolenku len tak nezabudne. Dôvodom ale nebudú nezabudnuteľné zážitky, ale skutočnosť, že naletel podvodníkovi.

O prípade informovala česká policajná hovorkyňa Miluše Zajícová. Muž sa do plánovania letnej dovolenky pustil ešte v januári na sociálnej sieti. Tam ho mala osloviť neznáma osoba a ponúknuť mu ubytovanie v chorvátskom apartmáne. Po komunikácii muž zaslal zálohu vo výške 590 eur a v marci mu na mail dokonca prišlo potvrdenie a zmluva k ubytovaniu, ktorú podpísal a odoslal späť, informovali novinky.cz. Všetko nasvedčovalo tomu, že ide o majiteľa apartmánu.

Reakcia Branislava Gröhlinga k aktuálnej politickej situácii (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Na začiatku júla sa poškodený opäť kontaktoval s údajným majiteľom apartmánu a zaplatil doplatok vo výške ďalších 380 eur, ktorú vzápätí odoslal, opísala podvod hovorkyňa. Za ubytovanie tak muž zaplatil spolu 970 eur. Tu sa ale nevýhodný obchod nekončí. Muž vycestoval na dovolenku a až pri mieste ubytovania zistil, že pobyt na jeho meno nikto nezarezervoval a nebola uhradená ani záloha.

„Pokúsil sa teda telefonicky skontaktovať s osobou, s ktorou si pobyt dohodol, ale číslo bolo nedostupné. Zaslal preto e-mail, kde mu podvodník údajne odpísal, že peniaze pošle späť. Do dnešného dňa sa tak ale nestalo a na ďalšie naliehanie podvodník už nereagoval,“ doplnila hovorkyňa s informáciou, že aktuálne prebieha vyšetrovanie pre podozrenie zo spáchanie trestného činu podvodu.

Viac o téme: DovolenkaPodvodChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu