Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

USA boli v kontakte s rakúskou vládou pre koncerty Taylor Swiftovej

Taylor Swift
Taylor Swift (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Spojené štáty boli v kontakte s rakúskou vládou v prípade pripravovaného útoku na účastníkov koncertov americkej popovej speváčky Taylor Swiftovej vo Viedni. Uviedlo to vo štvrtok ministerstvo zahraničných vecí USA, ale nepotvrdilo, či rakúskej strane poskytlo údaje o plánovanom útoku, informuje Reuters.

"V tejto záležitosti sme boli v kontakte s rakúskou vládou. Vo všeobecnosti zdieľame informácie s našimi spojencami a partnermi o teroristických aktivitách, rovnako ako oni zdieľajú informácie s nami. Nehovorím o tomto konkrétnom prípade," povedal na brífingu vo Washingtone hovorca rezortu diplomacie Matthew Miller.

archívne video

Dopravní policajti dohliadajú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky pred koncertom AC/DC (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Swiftovej koncerty sa mali konať 8., 9. a 10. augusta na viedenskom Štadióne Ernsta Happela. Zrušené boli v stredu po tom, ako rakúska polícia informovala o zadržaní dvoch osôb, ktoré chceli zaútočiť nožmi, mačetami a podomácky vyrobenými výbušninami na ľudí pred štadiónom.

Viac o téme: USARakúskoTaylor SwiftKoncert
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu