Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Povodne v Jemene si vyžiadali už 40 obetí: Krajina čelí katastrofe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SANÁ - Pri povodniach v západnom Jemene zahynulo 40 ľudí a päť je nezvestných. V stredu to uviedli predstavitelia húsíjských povstalcov a miestni humanitárni pracovníci. Informujú o tom agentúry AP a Reuters.

V oblastiach neďaleko prístavného mesta Hudajdá, ktoré kontrolujú Iránom podporovaní húsíjovia, museli evakuovať obyvateľov z viac ako 500 obydlí. Podľa povstalcov rozbúraná voda významne poškodila obydlia, cesty a poľnohospodársku pôdu v okolí mesta. Svedkovia uviedli, že miestne úrady sa už dva dni nedokážu dostať do vážne postihnutých oblastí a niektorí obyvatelia tam zostali uväznení vo svojich domoch.

archívne video

Vo Vranove nad Topľou vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Humanitárny fond OSN pre Jemen (YHF) uviedol, že povodne zasiahli viac ako 28.000 ľudí. Pracovníci YHF poskytli pomoc viac ako 4000 rodinám. Povodne krajinu zasiahli v čase vrcholiaceho obdobia dažďov, ktoré zvyčajne trvá od marca do polovice augusta. Škody spôsobené vodou ešte viac zhoršujú humanitárnu krízu, ktorá v Jemene trvá od začiatku občianskej vojny v roku 2014. Pre nestabilnú situáciu v krajine sa humanitárna pomoc dostane len k hŕstke ľudí postihnutých povodňami.

Viac o téme: PovodneObeteJemen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu