Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Tragédia na tankeri pri Bali: Výbuch a požiar zabil päť členov posádky

Indonézski policajti a záchranári odnášajú telo obete, ktorá prišla o život v dôsledku požiaru tankera. Zobraziť galériu (3)
Indonézski policajti a záchranári odnášajú telo obete, ktorá prišla o život v dôsledku požiaru tankera. (Zdroj: TASR/AP/Handout Indonesia Police)

DENPASAR - Päť ľudí zahynulo a 15 utrpelo v stredu zranenia v dôsledku požiaru tankera pri indonézskom ostrove Bali, oznámili miestni predstavitelia. Informuje o tom agentúra AP.

Na palube tankera Elisabeth sa nachádzala 21-členná posádka. Plavidlo začalo horieť neďaleko pobrežia balijského ostrovčeka Gili Tepekong na ceste do indonézskej provincie Západná Nusa Tenggara.

archívne video

Ukrajinské tankery trénujú v Poľskej republike so spojencami NATO z Nórskeho kráľovstva v rámci Misie Európskej únie na poskytovanie vojenskej pomoci Ukrajine (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Podľa jedného z členov posádky prišlo na lodi k výbuchu, keď sa blížila k ostrovu Gili Tepekong. K výbuchu prišlo v časti lode určenej pre posádku, pričom na palube zostal s popáleninami ležať kormidelník. Tanker po výbuchu zastavil a následne prišlo k druhej explózii, uviedol šéf miestnej polície Nengah Sadiarta.

Indonézski policajti prezerajú tanker  Elisabeth, ktorý zachvátil požiar.
Zobraziť galériu (3)
Indonézski policajti prezerajú tanker Elisabeth, ktorý zachvátil požiar.  (Zdroj: TASR/AP/Handout Indonesia Police)

"Po previerke sa zistilo, že horí v strojovni. Posádka sa zhromaždila na mieste na to určenom. Päť ľudí (členov posádky) však neprišlo a boli nájdení mŕtvi," uviedol Sadiarta. Dodal, že traja členovia posádky utrpeli vážne popáleniny a 12 ľudí ošetrili s malými zraneniami. Kapitán lode by mal byť v poriadku. Príčina požiaru sa v súčasnosti vyšetruje.

Viac o téme: PožiarObeteTankerIndonéziaBali
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu