Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Obľúbená turistická destinácia čelí problémom: V mori plávajú výkaly, uzavreli už niekoľko pláží!

(Zdroj: profimedia.sk)

TENERIFE – Pláže ostrova Tenerife v posledných dňoch podliehajú kontrolám. Na niekoľkých miestach malo dôjsť k znečisteniu výkalmi. Úrady museli konať a pláž uzavreli.

Z odobratej vzorky mali zistiť vysokú koncentráciu nebezpečných baktérií E.coli, ktorá by mohla turistom, ale aj domácim spôsobiť črevné problémy ako aj infekcie dýchacích ciest, infekcie očí, uší a kože. K najviac ohrozeným patrí oblasť Playa Jardín, kde Generálne riaditeľstvo verejného zdravia muselo pláž už začiatkom júla uzavrieť, informuje nemecký denník Bild.

Streľba v Bratislave: Svedkovia počuli dva výstrely (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podľa miestnej radnice tento zákaz zostáva v platnosti až do odvolania. Pokojne sa môže stať, že túto sezónu obľúbenú pláž už neotvoria. Najväčším problémom má byť zastaraná infraštruktúra odpadových vôd a potrubia.

Každoročne je údajne obrovský nápor na túto infraštruktúru najmä z dôvodu rastúcej turistiky. Odpadová voda, ktorú nedokážu spracovať odteká do mora a na rekonštrukciu údajne nemajú dostatok finančných prostriedkov. Vysoká koncentrácia odpadových vôd ale negatívne ovplyvňuje aj život v mori, o čom svedčí nielen znížený počet živočíchov, ale aj morskej trávy, či rias. Zo znečistenej vody nemajú radosť ale ani miestni obyvatelia, ktorí tvrdia, že nebezpečné baktérie sa ľuďom dostávajú aj do stravy v podobe lokálne chytených rýb.

Viac o téme: VýkalyTenerifeZnečistená pláž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu