Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Lety zostanú pozastavené! Dôvodom sú útoky v Izraeli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Lety spoločností Air France a Transavia France do Bejrútu zostanú pozastavené minimálne do utorka budúceho týždňa. Dôvodom sú bezpečnostné obavy v súvislosti so situáciou v tamojšom regióne, uviedla materská spoločnosť Air France-KLM. Píše agentúra AFP.

Obe francúzske letecké spoločnosti prvýkrát zastavili prevádzku na tejto trase v pondelok. Urobili tak deň po tom, ako Izrael prisľúbil odvetu za raketový útok z Libanonu, pri ktorej na Golanských výšinách anektovaných Izraelom zahynulo 12 ľudí.

archívne video

Jan Lipavský v Bruseli o riešení izraelsko-palestínskeho konfliktu (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

"Akékoľvek obnovenie prevádzky bude podliehať opätovnému vyhodnocovaniu na mieste," uviedol v sobotu hovorca spoločnosti. Dodal, že cestujúci s rezerváciou si môžu letenky bezplatne zmeniť na iný termín. Zároveň informoval, že lety do Tel Avivu budú pokračovať ako zvyčajne. Nemecká spoločnosť Lufthansa obmedzila svoje lety do Bejrútu zatiaľ do 5. augusta.

Útok vystupňoval obavy z eskalácie napätia medzi Izraelom a libanonským hnutím Hizballáh, ktoré sa zvýšilo po útoku palestínskych militantov z Hamasu na Izrael 7. októbra 2023 a následnej vojenskej ofenzíve v Pásme Gazy.

Viac o téme: LetiskoLetyIzraelGazaHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu