Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Počet obetí po čiastočnom zrútení diaľničného mosta v Číne stúpol na 38

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Chinatopix via AP)

PEKING - Počet obetí po čiastočnom zrútení diaľničného mosta v severozápadnej čínskej provincii Šen-si stúpol na 38. Ďalších 24 ľudí sa stále nezvestných. Uviedla to agentúra AP s odvolaním sa na správu čínskej televízie CCTV. Pri nešťastí sa pred dvoma týždňami zrútili dve desiatky vozidiel do rozbúrenej rieky, jednu osobu sa podarilo zachrániť.

Most v provincii sa podľa miestnych úradov zrútil v dôsledku prudkého dažďa a bleskových povodní. Podľa CCTV spadlo do rieky najmenej 25 áut a tímy pátrali po obetiach kilometre po prúde rieky, ktorá prechádza horským údolím a voda je v nej teraz rozbúrená.

archívne video

V bytovke v Trebišove sa v noci zrútila podlaha, k zraneniam nedošlo (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Fotografia, ktorú krátko po incidente zverejnila tlačová agentúra Nová Čína, ukazovala, že časť mosta sa utrhla a ohúrila v takmer 90-stupňovom uhle do hnedej vody valiacej sa pod ním. Zrútenie vyvolalo otázky týkajúce sa bezpečnosti čínskych ciest a mostov, ktoré boli v poslednom desaťročí budované veľkou rýchlosťou. Pri podobnom zrútení v provincii Kuang-tung v máji zahynulo takmer 50 osôb. Dažde spôsobili množstvo zosuvov pôdy a záplav v celej Ázii. Tento týždeň si v Číne vyžiadal 48 obetí tajfún Gaemi.

Viac o téme: MostNešťastieZrútenieČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu