Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Obrovská rodinná tragédia na dovolenke: Čech sa utopil pred očami svojich detí

Po Čechovi pátrali aj potápači.
Po Čechovi pátrali aj potápači. (Zdroj: afkmondsee.at)

VIEDEŇ - Svoje tri deti chcel dostať z jazera na breh včas pred blížiacou sa búrkou. Čech však zrejme precenil svoje sily. Ponoril sa pred očami svojich detí päť metrov od móla v jazere Wolfgangsee a utopil sa.

Vo štvrtok krátko po 19:00 boli potápači hasičského zboru zo základní 3 (okres Gmunden) a 4 (okres Vöcklabruck) upozornení na „záchranu vo vode“, informuje Christian Stoxreiter z veliteľstva hasičského zboru v Mondsee.

archívne video

Smutný koniec. Košickí policajti našli hľadaného muža (Zdroj: FB / Polícia SR - Košický kraj)

Potápači hornorakúskych hasičských zborov podporovali potápačov z vodnej záchrannej služby Salzburg a záchranných zložiek z hasičských zborov Abersee, St. Gilgen a St. Wolfgang pri pátraní po nezvestnom otcovi.

Náhle sa potopil

Otec rodiny sa kúpal so svojimi deťmi v jazere Wolfgangsee v oblasti Abersee a sprevádzal ich, kým sedeli na nafukovacom paddleboardom. Prichádzala búrka a on ich vraj chcel rýchlo dostať z vody. Zrazu sa dostal pod vodu päť metrov od móla. V rámci potápačskej akcie Čecha - údajne vo veku 40 až 45 rokov - našli a vytiahli v hĺbke osem metrov pomocou potápačskej pátracej reťaze.

Pri pátracej akcii bol použitý aj dron hasičov vo Flachgau, člny vodných záchranárov a hasičov, ako aj vrtuľník pohotovostného lekára ÖAMTC. Nasadených bolo viac ako 100 záchranných zložiek z hasičského zboru, Červeného kríža, vodných záchranárov a polície.
 

Viac o téme: UtopenýRakúskoČech
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu