Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Turista (70) prežil päť dní v divokej prírode: Vďaka tomuto sa mu podarilo prežiť! Dramatické VIDEO záchrany

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Placer County Sheriff's Office)

SIERRA NEVADA - Nezvestný sedemdesiatročný turista, ktorého zázračne našli živého po piatich dňoch pátrania v pohorí Sierra Nevada, prezradil, ako sa mu podarilo prežiť. Warren Elliott zmizol v piatok 19. júla, keď sa nevrátil z túry do kempingu v Rubicon Springs.

Skúsený turista Warren Elliott zablúdil v piatok 19. júla na túre v pohorí Sierra Nevada a nakoniec sa stratil. Stalo sa to zhruba o 15:00 popoludní, keď ortuť vystúpila na 32 stupňov Celzia. Úrady podľa magazínu People tvrdia, že Elliot sa vybral na prechádzku do oblasti, ktorú poznal, ale pri návrate späť sa vybral nesprávnym smerom. Sedemdesiatnikovi nezostávalo nič iné, iba piť vodu z rieky a jesť lesné plody. V stredu ráno si ho všimol iný turista, ktorý prechádzal cez kalifornskú nádrž Hell Hole. Dramatické video dokumentuje okamih, kedy sa vyčerpaný a utrápený Warren opäť stretol so svojou rodinou. Vidieť na ňom ako senior vystupuje z helikoptéry na veliteľskom stanovišti v Homewood Mountain Resort a neskôr dostal aj svoj obľúbený kovbojský klobúk.

V oblasti sa nachádzal pred automobilovým podujatím Jeepers Jamboree. Po tom, ako sa nevracal z túry, vyhlásili po ňom veľké pátranie, do ktorého sa každý deň zapojilo až 100 pátračov z 10 agentúr. Nasadené boli aj vrtuľníky Blackhawk, vozidlá ATV a psie jednotky. „Od miesta, kde bol naposledy videný, blízko Cadillac Hill, až po oblasť, kde bol nájdený pri nádrži Hell Hole, je to vzdušnou čiarou približne 14 kilometrov. Počas piatich dní však prešiel oveľa viac,“ uviedol vo vyhlásení úrad šerifa okresu Placer, informuje denník Daily Mail. V rozhovore pre miestnu televíziu KCRA-TV seržant Sage Bourassa povedal, že je spokojný s výsledkom prípadu a dodal: „Je to fantastické. Obávali sme sa, že neprežije."

„Pán Elliott nebol zranený a má dobrú náladu. Je to obrovská úľava pre jeho rodinu a priateľov," povedal ďalej Placer. Zároveň poďakoval všetkým pátracím a záchranným tímom z celého štátu, ktoré neúnavne pomáhali. „Sme tiež nesmierne vďační tímu Jeepers Jamboree za ich podporu a pohostinnosť poskytnutú našim pátracím skupinám. Poskytli nám jedlo, pitie a miesto na nočné kempovanie,“ dodal. Webová stránka okresu El Dorado uvádza, že trasa Rubicon Trail je považovaná za jednu z najnáročnejších, kvôli svojim úzkym priechodom, skalnatým stúpaniam a občasným dieram v teréne.

 

𝐒𝐞𝐚𝐫𝐜𝐡 𝐟𝐨𝐫 𝐌𝐢𝐬𝐬𝐢𝐧𝐠 𝐌𝐚𝐧 ——————————————- 𝐔𝐩𝐝𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐭 𝟑:𝟑𝟎 𝐩.𝐦. 𝟕/𝟐𝟑 We have an updated picture of 70-year-old Warren...

Posted by Placer County Sheriff's Office on Sunday, July 21, 2024

 

Viac o téme: ZmiznutieTuristaWarren Elliott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu