Pondelok9. september 2024, meniny má Martina, zajtra Oleg

Ďalší vplyvný ruský riaditeľ je po smrti: Záhadne zmizol počas plavby na lodi, posledná správa pre manželku!

Telo ruského riaditeľa našli o deň neskôr, jeho smrť vyvoláva mnoho otázok
Telo ruského riaditeľa našli o deň neskôr, jeho smrť vyvoláva mnoho otázok (Zdroj: www.vocenews.it)

MOSKVA – Smrť Georgija Čibisova (†44), marketingového riaditeľa moskovskej burzy otriasol tamojšou finančnou komunitou a spustila ďalšiu vlnu otázok o bezpečnosti a dynamike udalostí v krajine.

Podľa ruských médií mal Čibisov zmiznúť počas pokojnej plavby 27.júla pozdĺž rieky Moskva. Poslednú správu mal poslať svojej manželke a následne sa po ňom zľahla zem. Polícia na základe svedectiev priateľov, ktorí boli s ním na palube začala vyšetrovanie. Tí uviedli, že Čibisov mal vyliezť na palubu jachty a náhodou spadnúť do vody. V snahe zachrániť ho požiadali aj o zásah záchranárov, no bezúspešne, informoval vocenews.it.

Bomba sa nenašla, cestujúci sa vracajú späť na letisko. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Čibisove telo bolo vytiahnuté z vody 28. júla, o deň neskôr. Bezprostredne po objavení jeho bezvládneho tela uviedla ruská tlačová agentúra Baza na Telegrame, že miestne úrady začali trestné stíhanie za „porušenie bezpečnostných predpisov námornej dopravy“. Napriek tomu sa ale objavilo množstvo nezodpovedaných otázok, pretože išlo opäť o nevysvetliteľnú smrť vplyvného človeka.

Čibisov bol vplyvnou osobou ruského finančného sveta, pôsobil ako marketingový riaditeľ moskovskej burzy aj v čase ekonomických turbulencií po uvalených sankciách. Moskovská burza má po sankciách zakázané obchodovať s menami ako doláre, eurá ale aj čínsky jüan. Pozícia Čibisova mala byť dôležitá aj z dôvodu, že najväčšie podiely na moskovskej burze cenných papierov vlastní Centrálna banka Ruskej federácie ako aj ďalšie štátne korporácie.

Viac o téme: RuskoMoskvaGeorgij Čibisov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu