Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Čínska ambasáda tvrdí, že Nemecko vznieslo voči Číne nepodložené obvinenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

PEKING - Nemecko vznieslo voči Číne nepodložené obvinenia z "takzvaného kybernetického vniknutia", oznámilo v stredu neskoro večer čínske veľvyslanectvo v Nemecku.

"Čína rozhodne nesúhlasí s manipuláciou v otázkach kybernetickej bezpečnosti a so zvyšovaním takzvaných kybernetických hrozieb súvisiacich s Čínou," uviedlo veľvyslanectvo vo svojom vyhlásení.Nemecká vláda v stredu potvrdila, že za kybernetickým útokom na nemeckú agentúru pre kartografiu a geodéziu (BKG) z roku 2021 stoja čínski hackeri s podporou vlády v Pekingu. Čínski aktéri boli podľa vyjadrenia hovorcu nemeckého ministerstva zahraničných vecí kontrolovaní štátom a do siete BKG prenikli za účelom špionáže. Nemecké ministerstvo si preto v tejto súvislosti predvolalo čínskeho veľvyslanca v Berlíne.

BKG je zodpovedná za poskytovanie údajov o topografii a kartografii. Geodézia je veda o meraní a znázorňovaní geometrie, gravitácie a priestorovej orientácie Zeme.Tieto informácie sú potrebné napríklad pri poskytovaní online navigácie pre vodičov. Informácie BKG využíva aj kritická infraštruktúra, ako sú dodávatelia energie, vodárne a dopravné podniky.

Viac o téme: Obvinenie NemeckoČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu