Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Maďarsko vetovalo snahu Bruselu o vyhlásenie EÚ k voľbám vo Venezuele

(Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Európska únia nedokázala zaujať spoločný postoj k sporným voľbám vo Venezuele po tom, čo Maďarsko vetovalo vyhlásenie, ktoré vyjadrilo obavy z údajných "nedostatkov a nezrovnalostí" v hlasovaní a vyzvalo na väčšiu transparentnosť. Informuje o tom týždenník Politico.

Úradujúci venezuelský prezident Nicolás Maduro sa stal víťazom nedeľňajších volieb hlavy štátu so ziskom 51,2 percenta hlasov. Opozičný kandidát Edmundo González Urrutia, ktorý vo viacerých prieskumoch viedol, skončil druhý so ziskom 44,2 percenta hlasov. Venezuelská opozícia odmietla výsledky volieb a uviedla, že víťazom sa stal opozičný kandidát Urrutia.

archívne video

Maďarsko prisľúbilo predĺženie ochrany vzdušného priestoru SR a nebude bojkotovať predsedníctvo Maďarska (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Členské krajiny EÚ chceli v pondelok prijať spoločné vyhlásenie, v ktorom by vyjadrili obavy z výsledku, ale zabránil im v tom postoj Budapešti, píše Politico s odvolaním sa na dva bruselské zdroje. Maďarská vláda zatiaľ nereagovala na otázku Politica, prečo spoločné uznesenie vetovala.

Viac o téme: VoľbyMaďarskoBruselVenezuela
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu