Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Výjavy ako z hororu: Obloha stmavla a začal sa nálet! Kúpajúci sa s hrôzou ukrývali pod dekami

Nebo sa zaplnilo vážkami.
Nebo sa zaplnilo vážkami. (Zdroj: X/AcuWeather)

PROVIDENCE - Nevšedný zážitok mali kúpajúci sa na ostrove Rhode Island: Tisícky vážok preleteli v sobotu nad plážou v Misquamicut v najmenšom americkom štáte Rhode Island. Ľudia sa zľakli a schovali sa pod deky.

„Nikdy v živote som nič také nevidel,“ povedal jeden zhrozený návštevník pláže. Na videozázname je obloha čiastočne čierna od vážok. Zdá sa, že lietajú rýchlejšie a rýchlejšie. "Och môj bože. To je šialené,“ hovorí niekto. Niektorí ľudia kričia.

Niektorí sa schovávajú pod deky. Ostatní návštevníci pláže zostávajú úplne pokojní, smejú sa a fotia si roj vážok.

Koniec po niekoľkých minútach

Incident trval len niekoľko minút. Ako sa to mohlo stať, je zatiaľ nejasné. Návštevníčka pláže Nicole Taylorová opísala tento zážitok ako "veľmi zvláštny zážitok". Používatelia na platforme X okrem iného píšu o „zlom znamení“, „dobrej veci“, pretože vážky jedia komáre, alebo jednoducho o tom, že sú prekvapení, že viac ľudí nereagovalo v panike.

Vážky nehryzú

Vážky zvyčajne nepichajú ani nehryzú ľudí, ako je správne uvedené na X. Živia sa predovšetkým hmyzom, ako sú komáre a pakomáre. Niektoré druhy sa rozmnožujú v júli a auguste, vrátane vážky zelenej, ​​ktorá sa vyskytuje na ostrove Rhode Island.

Rhode Island je súčasťou regiónu Nové Anglicko a je najmenším štátom v USA. Svoj názov má podľa ostrova, pobrežie je dlhé takmer 800 kilometrov.

Viac o téme: VážkyRhode Island
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu