Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

V tlačenici zomreli ľudia! Stalo sa to počas gospelového koncertu

(Zdroj: Getty Images)

KINSHASA - Počas tlačenice na štadióne v hlavnom meste Konžskej demokratickej republiky (KDR) Kinshasa zomrelo sedem ľudí. Informuje podľa agentúry AFP.

Nešťastie sa stalo na Stade de Martyrs (Štadióne mučeníkov) na severe mesta počas sobotňajšieho koncertu konžského gospelového speváka Mikea Kalambayiho. Organizátori podujatia Maajabu Gospel uviedli, že na koncerte bolo 30.000 ľudí, štadión má kapacitu 80.000 ľudí. Štátna televízia RTNC uviedla, že došlo k "siedmim úmrtiam a niekoľko ľudí prijali na jednotke intenzívnej starostlivosti".

archívne video

Úchyl v pražskom metre (Zdroj: Policie České republiky)

"Preplnenosť a pohyby davu" na štadióne "mali za následok smrť ľudí", uviedol úrad guvernéra Kinshasy Daniela Bumbu vo vyhlásení v sobotu neskoro večer. "S hlbokým zármutkom sme sa dozvedeli o smrti našich krajanov, ktorí prišli o život, zatiaľ čo sa bezpečnostné služby pokúšali zneškodniť niektorých výtržníkov," uviedli organizátori vo vyhlásení. Tlačenica na tom istom štadióne v roku 2022 počas koncertu africkej hudobnej hviezdy Fally Ipupa si vyžiadala jedenásť mŕtvych vrátane deviatich divákov a dvoch policajtov.

Viac o téme: RadObeteTlačenicaKDRKinshasa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu