Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Počet obetí tajfúnu Gaemi na Filipínach sa zvýšil na 33

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/NASA Worldview, Earth Observing System Data and Information System (EOSDIS) via AP)

MANILA - Na 33 vzrástol na Filipínach počet obetí záplav a zosuvov pôd v dôsledku tajfúnu Gaemi, uviedla miestna polícia. Na Taiwane si tajfún podľa úradov vyžiadal osem mŕtvych.

Filipínsku metropolu Manila zasiahli najhoršie záplavy za uplynulé desaťročie, zahynulo tam 11 ľudí. V stredu boli mnohé cesty v Manile neprejazdné a takmer pol milióna obyvateľov ostalo bez elektriny. V niektorých oblastiach siahala voda až po strechy domov.Desať obetí hlásili štyri filipínske provincie v okolí Manily. Je medzi nimi aj člen posádky ropného tankera, ktorý sa prevrátil a potopil v Manilskej zátoke. Na mieste incidentu došlo k úniku ropy, ktorý sa snažia miestne úrady dostať pod kontrolu, aby zabránili environmentálnej kríze.

Filipínska polícia informovala o 12 mŕtvych v provinciách Cavite, Laguna, Batangas a Rizal. Ľudia tam prišli o život zväčša v dôsledku utopenia či pri zosuvoch pôdy.Tajfún Gaemi zhoršil situáciu s monzúnovými dažďami, ktoré Filipíny sužovali od začiatku júla. V dôsledku zlého počasia bolo v krajine od 11. júla vysídlených viac ako 211.000 ľudí, uviedli miestne úrady.

Viac o téme: ObeteTajfúnFilipíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu