Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

DRÁMA na pláži v TURECKU: V prístave sa objavil opustený vodný skúter, bol plný výbušnín!

Opustený vodný skúter pri pobreží Istanbulu
Opustený vodný skúter pri pobreží Istanbulu (Zdroj: X/H I Sutton/Ukraine Lives Matter)

ISTANBUL – Turecká polícia sa tento týždeň poriadne zapotila. Pri brehoch Istanbulu bol lokalizovaný opustený vodný skúter, ku ktorému sa nikto nehlásil. Pri dôkladnejšom skúmaní sa zistilo, že jeho vybavenie je extrémne nebezpečné. Skúter poslúžil ako nosič na aktívne výbušniny.

archívne video

Vypustenie ruskej rakety KH-101 v Čiernom mori (Zdroj: Facebook/Yousuf Sinha)

Pri pobreží Istanbulu na pláži Çatalca Akalan našli plavčíci vo štvrtok ráno dňa 25. júla opustený vodný skúter, ku ktorému sa nikto nehlásil. Šok prišiel po dôkladnejšom preskúmaní. Ako informuje Daily Sabah, bol plný výbušnín. Tento desivý nález plavčíci ihneď nahlásili tureckej polícii. Má ísť o skúter s motorom Yamaha s dvomi hlavicami.

Patrí Ukrajine 

Z vody dostali skúter privolaní pyrotechnici. Následne ho za pomoci tureckej armády premiestnili do nešpecifikovaného vojenského zariadenia na forenznú analýzu.

Počas vyšetrovania sa zistilo, že opustené plavidlo bolo evidované pod ukrajinským námorníctvom. S informáciou prišla miestna televízia Bengü Türk. Ako ďalej uvádza, "podobné plavidlá používajú Ukrajinci proti ruským cieľom v Čiernom mori". Okrem aktívnych výbušnín mal skúter vo výbave aj viacero kamier a iné vojenské vybavenie. 
 

Viac o téme: PyrotechniciVýbušninyTureckoIstanbulČierne moreVodný skúterKrimiVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu