Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Spoločnosť Spotify sa dostala z červených čísel! Hudobná služba zaznamenala nárast tržieb a predplatiteľov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Fabian Sommer/dpa +++ dpa-Bildfunk +++)

ŠTOKHOLM - Švédska spoločnosť Spotify Technology, ktorá prevádzkuje populárnu hudobnú aplikáciu, vykázala za 2. štvrťrok 2024 zisk po vlaňajšej strate. Podporilo ju zvýšenie cien aj nárast počtu predplatiteľov. Informuje o tom agentúra Reuters a AFP.

Švédsky gigant v oblasti audiostreamingu sa v minulom roku snažil znížiť náklady prepúšťaním a redukciou rozpočtu na marketing. A zároveň sa snažil rozšíriť svoju užívateľskú základňu prostredníctvom propagácií a nových investícií do podcastov. Spoločnosť zaznamenala v 2. štvrťroku čistý zisk 274 miliónov eur v porovnaní s čistou stratou 302 miliónov eur v rovnakom období minulého roka. Vykázala tiež prevádzkový zisk 266 miliónov eur po vlaňajšej strate 247 miliónov eur.

Tržby v 2. štvrťroku 2024 vzrástli o 20 % na 3,81 miliardy eur, čo je mierne pod odhadmi analytikov vo výške 3,82 miliardy eur. Počet predplatiteľov v sledovanom období vzrástol o 12 % na 246 miliónov. To je o jeden milión viac, ako sa očakávalo, uviedla spoločnosť vo výkaze ziskov. Streamovacia platforma však mala počas 2. štvrťroka 626 miliónov aktívnych používateľov, čo je menej, ako bol jej cieľ 631 miliónov aktívnych používateľov mesačne (monthly active users, MAU). Spotify uviedol, že zaznamenal nárast počtu užívateľov vo všetkých regiónoch, ale nesplnil svoj cieľ MAU pre "pokračujúcu rekalibráciu" marketingových aktivít. Hrubá zisková marža Spotify sa v 2. kvartáli zvýšila na 29,2 % z 27,6 % v predchádzajúcom štvrťroku.

Viac o téme: ZiskSpotifyPredplatitelia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu