Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Tragický požiar v Česku! Hlásia jednu obeť, dvaja ľudia majú vážne zranenia: Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

JIČÍN - Pri požiari bytového domu v Jičíne zomrel jeden človek, dvaja ľudia utrpeli vážne zranenia. Oboch zranených záchranná služba prepravila letecky do nemocníc. Pri požiari zasahujú štyri jednotky hasičov vrátane výškovej techniky. Vyplýva to z informácií hasičov, zdravotníckych záchranárov a polície. Požiar jednoposchodového domu na Barákovej ulici bol nahlásený zhruba o 12.30 h. Príčina vzniku požiaru zatiaľ stanovená nebola.

Na mieste zasahovali štyri pozemné posádky zdravotníckej záchrannej služby (ZZS) a dve posádky leteckej záchrannej služby. "Celkovo išlo o troch zranených, dvoch ťažko zranených previezli do nemocnice letecky, jedna osoba žiaľ svojim zraneniam aj napriek všetkej snahe záchranárov podľahla. Nemám informácie, že niekto ďalší utrpel zranenia," povedala o 13:40 ČTK hovorkyňa ZZS Kráľovského kraja Lucia Hanušová.

Na mieste zasahovali všetky zložky Integrovaného záchranného systému. "Na mieste máme štyri jednotky, požiar ešte lokalizovaný nebol. Hasebný zásah a prieskum vo vnútri budovy pokračuje. Otvárame okolité byty a požiar sa snažíme dostať pod kontrolu. Nejde o výškovú budovu," povedala o 13:30 hovorkyňa krajských hasičov Martina Götzová.

Viac o téme: ČeskoPožiarObeťJičín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu