Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Sopka Etna ožíva! Museli pozastaviť prevádzku letiska v Catanii

(Zdroj: Getty Images)

RÍM - Prevádzku letiska v Catanii na talianskom ostrove Sicília v utorok pozastavili v dôsledku výbuchu neďalekej sopky Etna, oznámil prevádzkovateľ letiska. Informuje podľa správ agentúr Reuters a ANSA.

Etna je jednou z najaktívnejších sopiek na svete a v posledných dňoch chrlí lávu a popol. Prevádzku letiska prerušili, pretože sopka vychrlila do ovzdušia veľký oblak sopečného popola. Taliansky Národný ústav geofyziky a vulkanológie (INGV) odhaduje, že oblak popola siahal až do výšky ôsmich kilometrov.

archívne video

Na Kamčatke vybuchla sopka, dediny pokryl sivý popol (Zdroj: Profimedia)

Miestne úrady preto rozhodli o pozastavení všetkých prichádzajúcich aj odchádzajúcich letov na letisku v Catanii. "Pozastavenie letov bude mať za následok ich zrušenie alebo presmerovanie na iné letiská," uvádza sa vo vyhlásení s tým, že prevádzka bude obnovená, keď opadne sopečný popol. Cestujúci dostali odporúčanie kontaktovať letecké spoločnosti predtým, ako sa na letisko vyberú. Prevádzka letiska v Catanii už bola tento mesiac pozastavená v dôsledku sopečnej aktivity. Toto letisko obsluhuje východnú časť Sicílie a láka viac cestovateľov ako sicílske hlavné mesto Palermo, píše Reuters.

Viac o téme: LetiskoSopkaSicíliaEtna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu