Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

DESIVÉ odhalenie: TOTO je útočník z Británie! VIDEO Krátko pred činom ho zachytila kamera...Známe sú aj mená obetí

Útok nožom vo Veľkej Británii mal za následok životy troch detí. Mnohé skončili s vážnymi zraneniami. Páchateľ zaútočil v tanečnej škole aj na dve učiteľky. Zobraziť galériu (2)
Útok nožom vo Veľkej Británii mal za následok životy troch detí. Mnohé skončili s vážnymi zraneniami. Páchateľ zaútočil v tanečnej škole aj na dve učiteľky. (Zdroj: X/Paul brand/itv)

SOUTHPORT – Britské ostrovy sa spamätávajú z brutálneho útoku, pri ktorom prišli o život dve deti a ďalších šesť utrpelo vážne zranenia. Krátko pred útokom v metropolitnej časti Merseyside sa mal útočník prechádzať pred jedným z domov. Kúsok sa odtiaľ sa o pár minút odohral útok. Video teraz koluje po sociálnych sieťach.

archívne video

Muž útočil nožom vo francúzskom Annecy (Zdroj: Twitter)

Pri bezhlavom brutálnom útoku v britskom Southporte (Merseyside) útočník vo veku 17  rokov napadol nožom niekoľko detí. Dve bohužiaľ útok neprežili a ďalších šesť skončilo so zatiaľ bližšie nešpecifikovanými zraneniami. Incident sa odohral v pondelok 29. júla. Informuje o tom britský Mirror. 

Pochádzal z Walesu

Útočník si za svoj cieľ vybral detskú školu "jogy a tanca", ktorý organizuje komunitné centrum Hart Space v meste Southport. K útoku malo prísť podľa správ polície o 11:47 predpoludnia miestneho času. Muži zákona neskôr zatkli podozrivého útočníka (17) z Banks v Lancarshire, pôvodom z Cardiffu.

Chvíľu pred samotným incidentom sa mal útočník v zelenej mikine údajne pohybovať pred dverami jedného z rodinných domov. Práve tu zachytila priemyselná kamera neznámeho muža v kapucni, ako sa zakráda pred vchodovými dverami aj niekoľko minút. Potom je už strih aj s niekoľkými policajnými vozmi, ktoré parkujú pred domom.

Zranené aj učiteľky

Tieto zábery však polícia nebola ešte schopná overiť. Nie je isté či išlo o tú osobu, ktorá útočila nožom na deti. Polícia však spacifikovala muža v rovnakom meste, pričom od útoku na deti ubehlo odvtedy len niekoľko minút. Svedkovia incidentu ho označili za "horor".

Polícia spacifikovala útočníka zo Southportu pred domom. Pár minút predtým napadol nožom niekoľko detí a ich opatrovateľky. Tri dievčatá neprežili
Zobraziť galériu (2)
Polícia spacifikovala útočníka zo Southportu pred domom. Pár minút predtým napadol nožom niekoľko detí a ich opatrovateľky. Tri dievčatá neprežili  (Zdroj: SITA/AP/James Speakman)

V kritickom stave zostali aj dve učiteľky, ktoré sa snažili deti počas besnenia páchateľa ochrániť. Všetky zranené osoby  boli prevezené do okolitých nemocníc v Southporte, Formby, univerzitnej nemocnice v Aintree a do detskej nemocnice Alder Hey. 

Detské obete 

Polícia uviedla, že tento útok nebol teroristickým činom a motív zostáva stále nejasný. Ďalšie podrobnosti o obetiach a zranených, vrátane veku a pohlavia, neuviedla. Neskôr sa však an sociálnej sieti objavili mená všetkých troch detských obetí. Boli nimi Bebe Kingová (†6), Elsie Stancombová (†8) a Alice Dasilva Aguiarová (†9).

Útočník s nožom mal vniknúť do priestorov, kde deti tancovali na známu melódiu speváčky Taylor Swift. Následne začal bezhlavo bodať do náhodných obetí. 

Vyjadrenie susedov 

Redaktor televíznej stanice ITV Paul Brand opísal toto video na sociálnej sieti X nasledovne: "Zábery sú urobené 20 minút predtým, ako došlo k zabitiu dvoch detí a zraneniu ďalších 11 ľudí. Susedia mi povedali, že videli muža z videa nastupovať do taxíku. Útok sa pritom odohral len 15 minút jazdy od tohto domu. Polícia mala prísť asi o dve hodiny neskôr, vnikla do domu, páchateľa a spacifikovala," priblížil. 

Po policajnej tlačovej konferencii v pondelok večer 29. júla predseda vlády Keir Starmer vyjadril sústrasť obetiam útoku v Southporte, ich rodinám a priateľom, pričom uviedol, že "celá krajina je týmto činom hlboko šokovaná".

Viac o téme: VideoTragédiaSmrťPolícia Veľká Britániaútok nožomMerseysideKrimiSouthport
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu