Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Hrozná tragédia na dovolenke: Čech zomrel v Bulharsku! Desivé výpovede svedkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Pri bulharskom letovisku Primorsko zomrel dnes popoludní Čech. Muž bol pri mori na dovolenke, oznámila hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Mariana Wernerová. České konzulárne konateľstvo v Burgase je v kontakte s tamojšími úradmi, dodala. Na smrť upozornil web Blesk.cz.

"Môžeme potvrdiť, že dnes v Primori na severnej pláži zomrel český občan, ktorý tu trávil dovolenku s cestovnou kanceláriou," povedala Wernerová. Bližšie informácie s ohľadom na rodinu zosnulého rezort nezverejnil.

archívne video

Technici sa stále zdržiavajú na Vyšehradskej ulici v Petržalke, kde sa tragédia stala (Zdroj: Topky/Maarty)

Jeden z očitých svedkov serveru Blesk.cz povedal, že telo zosnulého ležalo na pláži vyše 70 minút.

Svedectvá očitých svedkov nešťastnej udalosti sa ale líšia. Podľa jedného policajti celú situáciu nebrali vážne. To isté podľa neho platí aj o záchranároch. „Celý týždeň je na pláži červená vlajka a na severnej pláži sa plavčík hľadal ako v kope sena,“ uviedol svedok pre Blesk.cz. Ako ďalej dodal, deti si dokonca cez mŕtvolu hádzali loptu.

Naopak ďalšia svedkyňa tvrdí, že práca záchranárov bola špičková. „Prebehla okamžitá resuscitácia, ktorá trvala minimálne 15 minút a bola vykonávaná profesionálne,“ oznámila.

Policajti podľa nej mali manželku zosnulého upokojovať. Tiež nesúhlasí s farbou vlajky na pláži. „Ohľadom farby vlajky, bola dnešný deň zelená a more bolo relatívne pokojné, iba pár vlniek pri brehu,“ popísala svedkyňa Simona situáciu pred tragédiou.

Viac o téme: TragédiaČeskoBulharsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu