Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

KĽDR reaguje! Vypustila smerom na Južnú Kóreu ďalšie balóny s odpadkami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Im Sun-suk/Yonhap)

SOUL - Severná Kórea v nedeľu vypustila smerom na Južnú Kóreu ďalšie balóny naplnené odpadkami. Urobila tak dva dni po tom, ako Soul obnovil propagandistické vysielanie v reakcii na takéto balóny, informuje agentúra AP.

Zbor náčelníkov štábov Južnej Kórey uviedol, že severokórejské balóny pro prekročení hraníc leteli severne od hlavného mesta Soul. Juhokórejčanov zbor varoval, aby si dávali pozor na padajúce predmety a upozornili políciu a vojenské úrady v prípade, že spozorujú padajúce balóny.

archívne video

Kim Čong-un sa zúčastnil slávnostného položenia základného kameňa výstavby 10 000 bytov (Zdroj: profimedia.sk)

Južná Kórea vo štvrtok večer obnovila propagandistické vysielanie cez hranice smerom do Severnej Kórey (KĽDR). Urobila tak v reakcii na opätovné vypúšťanie balónov s odpadkami zo strany KĽDR. Odhaduje sa, že KĽDR od konca mája vypustila už viac než 2000 takýchto balónov. Reaguje na letáky kritické voči Pchjongjangu, ktoré posielajú severokórejskí prebehlíci a aktivisti z Južnej Kórey. Kim Jo-džong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una v utorok uviedla, že Južná Kórea bude čeliť "ničivým" následkom za opakované zhadzovanie letákov zameraných proti režimu v KĽDR.

Viac o téme: BalónOdpadkyKóreaKĽDR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu