Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

V Dubline protestujú proti týmto plánom írskej vlády: Zranenia utrpeli zatiaľ traja policajti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinksktock.com)

DUBIN - Počas protestu proti plánom írskej vlády prerobiť nepoužívanú továreň v severnej časti Dublinu na ubytovacie zariadenie pre žiadateľov o azyl utrpeli zranenie traja policajti. Jeden protestujúci bol zadržaný, informuje o tom správa z agentúry AFP.

Protest sa konal v piatok v bývalej továrni na výrobu farieb Crown Paints v obci Coolock na severe Dublinu. Na mieste sa zhromaždili ľudia a vystúpili rečníci. Demonštranti sa presunuli pred policajnú stanicu a neskôr sa vrátili k továrni.

archívne video

Situáciu v spoločnosti Bukóza intenzívne sledujeme, tvrdí Erik Tomáš (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Polícia uviedla, že zhromaždenie spočiatku prebiehalo pokojne, no neskôr začalo dochádzať k narúšaniu verejného poriadku, pričom polícia sa musela brániť slovným aj fyzickým útokom, a to aj s použitím slzotvorného spreja a obuškov.

Ubytovacie zariadenie pre migrantov má mať kapacitu približne 500 ľudí. Vláda sa jeho zriadením snaží reagovať na prudký nárast počtu žiadateľov o azyl a nedostatok bytov.

V poslednom čase badať po celom Írsku nárast počtu útokov na budovy, ktoré majú slúžiť ako ubytovanie pre žiadateľov o azyl, doplnila AFP.

Viac o téme: ProtestZraneníPolicajtiÍrskoDublin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu