Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Obrovská tragédia v Číne! Zrútil sa diaľničný most, zomrelo najmenej 11 ľudí: Čo sa stalo?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

PEKING - Jedenásť ľudí prišlo o život a najmenej 30 ďalších zostáva nezvestných po tom, čo sa na severozápade Číny počas prudkého lejaku zrútil diaľničný most, uviedli v sobotu tamojšie štátne médiá. Informuje agentúra AFP.

Štátna televízia CCTV spresnila, že k zrúteniu mosta došlo v meste Šang-luo v provincii Ša-an-si ešte v piatok večer miestneho času. "Približne 20 vozidiel a 30 ľudí zostáva nezvestných," dodala televízia.

archívne video

Začala sa 4. etapa výstavby mosta na ulici Lesík delostrelcov v Prešove (Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková)

Čínska štátna tlačová agentúra Sinchua s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov dodala, že k zrúteniu diaľničného mosta došlo počas "náhleho lejaku a prívalovej povodne". Záchranné práce na mieste nešťastia pokračovali aj v priebehu soboty. Podľa agentúry DPA sa záchranným zložkám doposiaľ podarilo z vody vytiahnuť päť vozidiel. Prudké lejaky sužujú rozsiahle oblasti severnej a strednej Číny už od utorka, pričom spôsobili prívalové povodne a problémy v doprave.

Po nezvestných zo zrúteného mosta pátra vyše 800 záchranárov

Po viac než 30 nezvestných ľuďoch po zrútení diaľničného mosta na severozápade Číny pátra vyše 800 záchranárov za pomoci 90 vozidiel, 20 člnov a 41 dronov, uviedli v sobotu čínske štátne médiá. Informuje agentúra Reuters. Čínsky prezident Si Ťin-pching vyzval na vyvinutie maximálneho úsilia vzhľadom na nájdenie nezvestných po nešťastí, ktoré si doposiaľ vyžiadalo 11 potvrdených obetí na životoch.

Zároveň dodal, že Čína sa v súčasnosti nachádza v "kritikom období" čo sa týka kontroly povodní a miestne samosprávy musia prevziať zodpovednosť za zlepšenie monitorovania a včasné varovanie.Štátna televízia CCTV spresnila, že k zrúteniu mosta došlo v meste Šang-luo v provincii Ša-an-si ešte v piatok večer miestneho času. "Približne 20 vozidiel a 30 ľudí zostáva nezvestných," dodala televízia.

Viac o téme: CestaMostObeteČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu