Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

OBROVSKÉ straty: RUSKO prišlo na Ukrajine už o 100 moderných tankov! VIDEO Horí len päť minút, odkazujú ukrajinské sily

Ukrajinský dron zničil na Ukrajine stý ruský supermoderný tank T-90M
Ukrajinský dron zničil na Ukrajine stý ruský supermoderný tank T-90M "Breakthrough" (Zdroj: Facebook/72 ОМБр ім. Чорних Запорожців )

MOSKVA/KYJEV – Vojna na Ukrajine mala byť pred spustením invázie bleskovou záležitosťou. Napokon sa ale konflikt rozrástol, pričom sa bojuje súčasne vo viacerých regiónoch. Kyjev sa Rusom obsadiť nepodarilo a preto sa zamerali na južné a juhovýchodné časti Ukrajiny. Ich straty sú však alarmujúce. Len nedávno prišli na o svoj stý tank.

archívne video

Strelci alebo pechotní ostreľovači sa pohybujú po celej frontovej línii, hľadajú ruského nepriateľa (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Rusko prišlo vo vojne na Ukrajine už o sto tankov. Uverejnil to portál Oryx prostredníctvom zoznamu všetkých oficiálne zničených vozidiel a techniky na ruskej strane, ktorá bola použitá počas "špeciálnej vojenskej operácie". Ako však upozorňuje, nie je tu zahrnutá letecká munícia, drony, navádzacie bezpilotné lietadlá a civilné a opustené vozidlá.

"Mnoho vozidiel v kategórii 'opustené' sú pravdepodobne zničené alebo už vo vlastníctve ukrajinskej armády," informuje portál.  

Viac ako tritisíc 

Rusi prišli na Ukrajine celkovo o viac ako 3200 tankov. Z toho zničených je viac ako 2200, poškodených s možnou opravou a následným opätovným nasadením 156, opustených 362 a zajatých ukrajinskou stranou 518. Od vypuknutia invázie 24. februára 2022 prišli Rusi aj o 100 supermoderných tankov T-90M. Zoznam sa pravidelne aktualizuje, pričom straty pribúdajú na oboch stranách.

 

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from...

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Tuesday, July 16, 2024

Ukrajinský generálny štáb uvádza dokonca ešte vyššie straty. Ku dňu 17. júla 2024 je to údajne viac ako 8-tisíc tankov, o ktoré prišiel Kremeľ na Ukrajine od začiatku invázie. Zničením stého nepriateľského tanku sa na sociálnej sieti pochválila 72. ukrajinská brigáda. 

"Naši vojaci vedia ako spáliť milióny dolárov. Na videu je vidieť pýchu ruského vojenského priemyslu, tank T-90M 'Breakthrough'. Jeho cena sa odhaduje na 4,5 milióna dolárov (4 milióny 137-tisíc eur). Po zásahu ukrajinským dronom náhle vybuchne. Rusi dokázali za sedem rokov vyrobiť a nasadiť do boja len sto takýchto tankov. Na fronte horia po zásahu len päť minút a je po všetkom," spomínala sa v popise videa.  

Viac o téme: TankyRuskoUkrajinaVojna na UkrajineT-90MRuské stratyBreakthrough
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu