Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Ohnivé PEKLO v Chorvátsku: FOTO+VIDEO Známu destináciu zachvátili plamene, hasiči boli v pohotovosti celú noc!

Lesný požiar pri chorvátskom Trogire. V pohotovosti bolo celú noc viac ako 100 hasičov
Lesný požiar pri chorvátskom Trogire. V pohotovosti bolo celú noc viac ako 100 hasičov (Zdroj: YouTube/AzPost, Facebook/Vatrogasci Seget Vranjica)

TROGIR – Vyhľadávaná dovolenková destinácia sa počas noci zmenila na ohnivé peklo. V borovicovom lese kúsok od mora bol lokalizovaný požiar, ktorý sa počas noci rozšíril na všetky svetové strany. V pohotovosti bolo viac ako 120 hasičov.

archívne video

Zásah hasičského lietadla na chorvátskom ostrove Brač (Zdroj: Tip čitateľa)

V strednej oblasti Jadranského mora v Seget Donji kúsok od Trogiru (Chorvátsko) zasahovalo v noci na piatok 19. júla 124 hasičov. Morski.hr. informuje, že požiar v borovicovom lese neďaleko pláže Stara Medena sa pokúšali uhasiť celú noc. Na mieste bolo aj 37 hasičských vozidiel, pričom s ohňom bojovala aj podpora zo vzduchu v podobe štyroch lietadiel a jednej helikoptéry. 

"Požiar sa podarilo dostať pod kontrolu. Hasiči boli v pohotovosti celú noc. V týchto chvíľach sa snažia uhasiť oheň na západnej strane lesa. V ranných hodinách ich vymenili kolegovia. V pohotovosti zostaneme dovtedy, kým požiar neuhasíme. Domy ani turisti nie sú v ohrození," uviedol veliteľ hasičského zboru Slavko Tucaković. 

 

Kad pomisliš da si satran i da nemoš više desi ti se ovako nešto i na sve odma zaboraviš i doslovno sletimo u Medenu da...

Posted by Vatrogasci Seget Vranjica on Thursday, July 18, 2024

V lese začala horieť tráva a nízky porast. V noci sa oheň rozšíril na ploche 35 hektárov. Pri hasení pomáhali tri lietadlá Air Tractor, jedno Air CL-425 a helikoptéra Mi8-MTV. Chorvátsko, podobne ako aj zvyšok Balkánu, zažíva tento mesiac vlnu horúčav. Teploty tam prekračujú aj 37 stupňov Celzia.

Viac o téme: OheňKatastrofaHasičiLesný požiarChorvátskoTrogirStara MedenaSeget Donji
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu